Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Sırrı Sakık eleştirilere cevap verdi: MİT'in mağduruyum

        HABERTURK.COM

        MİT Kanunu'nda değişiklik yapılmasına yönelik yasa tasarısı teklifi görüşmeye devam ediyor. Sırrı Sakık dün yaptığı MİT açıklamaları sonrası kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

        Sakık, "Ben MİT'in barış görüşmelerinde göstermiş olduğu çabasını önemsediğini söyledim. Geçmişten bugüne kadar MİT'in karanlık işlerini, Kürtlere karşı, Sosyalistlere karşı cinayetleri biliyorum. Bunların açığa çıkması için önerge veren biziz. MİT'in mağduruyum. Bedel ödeye ödeye, direne direne gelmişim. Biz yorulduk. Barış ve kardeşlik bu topraklarda hayat bulmalıdır." dedi.

        Dün BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "MİT görevlerini üstlenmişse ve ilk kez MİT bu süreci götürüyorsa ve saldırıya maruz kalıyorsa biz buna seyirci kalmayız. Ben burada Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum. 1 yıldır çatışmasızlık süreci yaşanıyorsa ve burada MİT'in bir katkısı varsa bundan mutluluk duyarız" açıklaması yapmıştı. Sakık'ın bu açıklamalarına BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan tepki gösterdi.

        PERVİN BULDAN SAKIK'I ELEŞTİRDİ

        Buldan, "Bir önceki oturumda milletvekilimiz sayın Sırrı Sakık'ın ifade ettiği MİT'e özellikle Hakan Fidan'a ‘teşekkür ediyorum' ifadesine ben katılmıyorum. Roboski, Geber ve Lice olayı ortadayken bizim MİT'e teşekkür etmek gibi bir hakkımız yoktur. Dolayısıyla bunun altını önemle çiziyorum. Ben inanıyorum ki Sırrı Sakık arkadaşımız da bir yanlış anlamadan kaynaklı MİT'e teşekkürlerini sunmuştur. Ben şunu çok açık ifade etmek istiyorum. Teşekkür edilmesi gereken yerler farklı yerlerdir. Bugün bu süreci başlatmış olan İmralı Cezaevi'nde yatan sayın Abdullah Öcalan'a ben teşekkür ediyorum." dedi.

        SIRRI SAKIK CEVAP VERDİ

        Buldan'ın bu açıklamalarına Sakık'tan cevap gecikmedi. Sakık bu eleştirilere Meclis'te cevap verdi.

        Sakık, "Ben dün akşam barış görüşmelerini sürdüren tüm aktörlere Sayın Öcalan'a da armağan ediyorum dedim. Bu kadar barış sevdalısıyım. Kent geriliyordu, ülke geriliyordu. Kazandığım seçimi barış süreci zarar görmesin diye barışa heba etmiş gelenekten geliyorum. Barışa bu kadar özlem duyan insanların bu topraklarda barışı büyüttüğünü görmeniz lazımken televizyonlarda saldırıya maruz kalıyoruz.

        Ben MİT'in barış görüşmelerinde göstermiş olduğu çabasını önemsediğini söyledim. Geçmişten bugüne kadar MİT'in karanlık işlerini, Kürtlere karşı, Sosyalistlere karşı cinayetleri biliyorum. Bunların açığa çıkması için önerge veren biziz. MİT'in mağduruyum. Bedel ödeye ödeye, direne direne gelmişim. Biz yorulduk. Barış ve kardeşlik bu topraklarda hayat bulmalıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ