Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        1

        MHP'den Başbakan Erdoğan için çarpıcı iddia

        MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin üç yıllık olduğunu, dolayısıyla Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını savundu.

        2

        Emniyet'te büyük deprem!

        Van Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışan amir ve polis memur konumundaki 390 kişinin görev yeri değiştirildi.

        3

        Başbakan Erdoğan'dan Köşk için üçüncü yoklama

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, parti genel merkezinde, AK Parti 4. Büyük Kongre delegeleriyle istişare toplantısına bir araya geldi.Köşk için nabız yoklamaya devam eden Başbakan Erdoğan başkanlığındaki toplantıda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bu toplantıda da içeriye hiçbir telefon alınmadı.

        4

        Bakan Ala'dan sendikalara flaş Taksim cevabı!

        İçişleri Bakanı Efkan Ala, bazı sendikaların Taksim'de anma ve kutlama yapılması talebiyle ilgili, "Taksim miting alanı değildir. İstese de kamu otoritesi 'İzin veriyorum, vermiyorum' diye bir cümle kuramaz çünkü orası bir miting alanı değil" dedi.

        5

        Jodie Foster kız arkadaşıyla evlendi!

        Oscar ödüllü oyuncu Jodie Foster'ın sözcüsü Jennifer Allen, 51 yaşındaki Foster'ın haftasonu 44 yaşındaki fotoğrafçı kız arkadaşı Alexandra Hedison ile dünyaevine girdiğini açıkladı. Allen, konuyla ilgili daha fazla bilgi vermedi. Foster, 2008 yılında uzun süre ilişki yaşadığı kız arkadaşı Cydney Bernard'dan ayrılmıştı. Foster ve Bernard'ın iki oğulları var.

        6

        Bekarlığa veda Dubai'de

        16 Mayıs'ta Volkan Bahçekapılı ile Shangri-La Hotel'de bin kişilik bir düğünle evlenecek olan Buse Terim'in, bekarlığa veda ve kına gecesiyle ilgili detaylar da ortaya çıktı. 1 Mayıs'ta Dubai'de bekarlığa veda partisi düzenleyecek olan Terim, 9 Mayıs'ta da İstanbul'da gelin kınası yakacak. Kına gecesinin adresi ise Sait Halim Paşa Yalısı. Kına gecesinin organizasyonu ise Fulya Terim üstlenmiş.

        7

        Cem'i bir kalemde sildi

        Oscarlı aktör Russell Crowe, 'The Water Diviner' filminde rol alması için uzun süre Cem Yılmaz'ın peşinden koşmuştu. 'Evet' cevabını alan Hollywood yıldızı, verdiği röportajlarda da ünlü komedyeni yere göğe sığdıramamıştı. Ancak çekimlerin Türkiye kısmı biter bitmez Crowe, twitter'da Yılmaz'ı unfollow etti. Yılmaz'ın 28 kişilik takip listesinde ise Crowe hala duruyor.

        8

        Obama'dan 1915 mesajı

        ABD Başkanı Barack Obama, Ermeniler tarafından "soykırım" olarak anılan 1915 olaylarının 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, geçen yıl olduğu gibi "Büyük Felaket" anlamına gelen "Meds Yeghern" ifadesini kullandı.

        9

        Sarkisyan'dan 24 Nisan açıklaması

        Sarkisyan'ın 1915 olayları ile ilgili bugünkü törenlerde yapacağı konuşmadan bölümlerin yer aldığı açıklama devlet başkanlığı internet sitesinde yayınlandı. Açıklamada, "Türkiye soykırımı inkar etmeye devam ediyor ancak yine de ülke olarak Türkleri düşman görmüyoruz" denildi.

        10

        Erdoğan memnuniyetle karşıladı

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Şefi Meşal ile yaptığı telefon görüşmesinde El Fetih ile Hamas arasındaki anlaşmayı menuniyetle karşıladığını ifade etti

        11

        Ukrayna ordusu operasyona başladı

        Ukrayna hükümeti, protestoların sürdüğü doğudaki Slavyansk ve Mariupol kentlerinde terör karşıtı operasyona başladı. Özel birliklerin yaptığı operasyonda direnişçilerin elebaşı dahil 5 kişi öldürüldü.

        12

        4 yıllık mezuna tecrübe şartı kalktı!

        Sigorta Acenteleri Yönetmeliği'nde bu hafta önemli bir değişikliğe gidildi. Yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre, sigorta acenteliği yapacak kişilerin nitelikleri, yetki ve sorumlulukları ile faaliyetlerine ilişkin esas ve usullerde bazı değişiklikler yapıldı. Konuyla ilgili konuşan Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Doğan Şen, "Yapılan değişiklikle 4 yıllık okul mezunları için ise tecrube süresi artık aranmıyor" dedi.

        13

        Hükümetten milyonlarca kişiye müjde geldi!

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sosyal güvenlikle ilgili torba yasanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yapılacak değerlendirmenin ardından son rötuşlarla birlikte Meclis'e gönderileceğini ve Meclis tatile girmeden yasalaştırılacağını söyledi. Çelik, 1 milyon 300 bin Bağ-Kur'lunun hem hizmetini hem borcunu silmeyi düşündüklerini, taşeron işçi tanımının yeniden yapılacağını, 10-15 yıl hizmeti olanlara yeni haklar verilmesinin masada olduğunu kaydetti.

        14

        Tüm zamanların rekorunu kırdık!

        20. Türkiye Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'na (ICCI) katılan Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Elektrikte ithalat oranı yüzde 3, bunu büyük bir rakam gibi göstermelerini anlayamam. Elektrik ile ilgili kurulu gücümüz tüm zamanların rekorunu kırdı. İyi niyetli tencere tava çalan arkadaşlarım yerli kaynaklarla ilgili açıklamalarında daha dikkatli olmalı." dedi.

        15

        TRT'den 'Dünya Kupası' açıklaması

        TRT, Dünya Kupası yayınlarını hiçbir kanalla ortaklaşa yayınlamak gibi bir planlarının olmadığını açıkladı. Türkiye Radyo Televizyon Genel Müdürlüğü (TRT), 2014 Dünya Futbol Şampiyonası'nın tüm maçlarını yayınlayacağını ve hiçbir kanalla yayın paylaşımının söz konusu olmadığını bildirdi.

        16

        Rakip Brezilya

        A Milli Futbol Takımı, 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde 2014 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Brezilya ile bir hazırlık maçı yapacak. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, milli takımın, 12 Kasım Çarşamba günü İstanbul'da Brezilya ile hazırlık maçı oynayacağı bildirildi.

        17

        Barcelona bombayı patlatıyor

        FIFA’nın transfer yasağını geçici olarak kaldırmasından sonra harekete geçen Katalan ekibi son yılların en büyük transfer çalımını atmaya hazırlanıyor. Barcelona Kulübü Spor Direktörü Andoni Zubizarreta’nın yönetime verdiği transfer listesinin başında Arsenal’in yıldızı Mesut Özil’in olduğu iddia edildi.

        18

        Flaş Caner iddiası

        Beşiktaş, Fenerbahçe'nin başarılı son kanat oyuncusu Caner Erkin için devreye girdi. Siyah-beyazlılar, ezeli rakipleri ile sözleşmesi sezon sonu bitecek olan milli futbolcunun menajeri ile masaya oturdu. Yapılan ilk toplantıda net bir sonuç çıkmadı. Taraflar yeniden masaya oturacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ