Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı HSYK Zekeriya Öz hakkındaki müfettiş raporunu ‘yok’ hükmünde saydı

        Fevzi ÇAKIR / ANKARA

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Kurul Başmüfettişi Vedat Ali Tektaş’ın eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz hakkında hazırlandığı raporu “yok hükmünde” saydı.

        HSYK 3. Dairesi, savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ile 17 ve 25 Aralık operasyondaki şüphelilerin mal varlıklarına el konulması kararı veren Hâkim Süleyman Karaçöl hakkında, Tektaş’ın raporu doğrultusunda soruşturma açmıştı. Tektaş, inceleme izninde olmamasına rağmen Öz’ün “mal varlığını” da araştırmış ve 2009-2012 arasındaki gelirgider dengesinde 290 bin TL’lik fark olduğunu saptamıştı. Bu gelişme üzerine Tektaş hakkında inceleme başlatan HSYK 3. Dairesi, süreç devam ederken Tektaş’ın Öz hakkında hazırladığı raporu da “yok hükmünde” saydı.

        Kararda özetle şöyle denildi: “Öz hakkında ‘rüşvet veya mal varlığı’ ile ilgili herhangi bir iddia bulunmadığı halde, inceleme yapılmış olması ve bu incelemenin yukarıda anılan tüm yasal düzenlemelerdeki usul ve esaslara açıkça aykırılık teşkil etmesi nedeniyle, yapılan incelemenin ‘yok hükmünde’ sayılmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ