Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan İmralı sorusuna yanıt, Başbakan Erdoğan'dan çözüm süreci ile ilgili flaş açıklama,Başbakan Erdoğan Abdullah Öcalan MİT İmralı görüşmeleri

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Başbakan Erdoğan, Sırrı Süreyya Önder'in geçtiğimiz günlerde yaptığı"İmralı ile siyasi heyetler üzerinden görüşmelerin başladığı" açıklamasının sorulması üzerine "Birincisi çok ham hayal bir şey. Böyle bir görüşme söz konusu değil. Bu anlayışla yaklaşmaları halinde kendi kapılarını da kapatırlar. Sadece bizim müsade ettiğimiz BDP daha sonra HDP heyetleri gitmiştir.HDP ve MİT dışında bizim müsademiz zaman zaman uluslararası veya sağlık noktasında gitmesi gerekenleri gönderdiğimiz olaylar olmuştur. Asla bunun dışında siyasi heyetin ekibin, oraya gitmesi veya basın mensuplarının gitmesi, böyle bir şeye müsade etmiş değiliz. Böyle bir şey yok olamaz. İleride olur mu olmaz mı bunlar şartların oluşturacağı, olgunlaştıracağı şeylerdir" dedi.

        ÇÖZÜM SÜRECİ

        Eve dönüş başından çözüm sürecinin başından itibaren bu projenin temelidir. Projenin en önemli hedefi eve dönüştür. Hep provoke edilmiştir. Türkiye'de "barış yok" diyenler, barış ortamını kaldırmak isteyenlerdir. Bölücü terör örgütünü savunduğunuz zaman "barışı istiyorum" diyemezsin, barış elçisi olamazsın. Polisi yakmaya, öldürmeye teşebbüs edenler "ben barış istiyorum" diyemez. Çocukları dağa kaçıranlar bu ülkede barıştan, temek hak ve hürriyetlerden bahsedemezler.Bunları da artık milletimiz yutmayacaktır. Halkımızın tümünü kucaklayarak ülkeyi daha ileri götürmeyi hedeflemektir. Sandığın dışındaki yollar bu ülkenin refahını huzurunu getirecek değildir. Terör örgütünü destekleyenler barış elçisi olamaz.

        "HDP VE MİT'İN DIŞINDA KİMSENİN İMRALI'YA GİTMESİNE MÜSAADE ETMEDİK"

        Sırrı Süreyya Önder'in geçtiğimiz günlerde "İmralı'yla siyasi heyetler üzerinden görüşmelerin başladığı" açıklamasının sorulması üzerine...

        Birincisi çok ham hayal bir şey. Böyle bir görüşme söz konusu değil. Bu anlayışla yaklaşmaları halinde kendi kapılarını da kapatırlar. Sadece bizim müsade ettiğimiz BDP daha sonra HDP heyetleri gitmiştir. HDP ve MİT dışında bizim müsademiz zaman zaman uluslararası veya sağlık noktasında gitmesi gerekenleri gönderdiğimiz olaylar olmuştur. Asla bunun dışında siyasi heyetin ekibin, oraya gitmesi veya basın mensuplarının gitmesi, böyle bir şeye müsade etmiş değiliz. Böyle bir şey yok olamaz. İleride olur mu olmaz mı bunlar şartların oluşturacağı, olgunlaştıracağı şeylerdir.

        KAÇIRILAN ÇOCUKLAR

        Bunlarda dürüstlük yok. Dağa götürelen çocukların anneler, babalar orada feryat ediyor. Günlerce otorup evlatlarını istiyorlar. İşte bugün de söyledim, bizzat annesi, babası, dedesi ninesiyle telefonda görüştüm. Onlar hüngür hüngür ağlıyorlar.

        "KAÇIRILMADILAR İSE NEREDE BU ÇOCUKLAR?"

        Tabii evladı Amerika'da İngiltere'de olanlar paralarını oralara akıtıyorlar. Ama burada MİT'in para vermek suretiyle eğer dağa kaçırılmadığını ispat ediyorlarsa nerededir bu çocuklar o zaman? Bulsunlar getirsinler. İddia her zaman iddiayı ortaya atanların bunu ispatıyla ortaya çıkar. İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ