Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Alaçatı Belediyesi'nin mal varlığı Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildi

        Ahmet KIVANÇ / ANKARA

        Büyükşehir yasası uyarınca İzmir Valiliği tarafından oluşturulan komisyon, tüzel kişiliği kaldırılan Alaçatı Belediyesi'ne ait taşınmazları Diyanet İşleri Başkanlığı'na devretti.

        Diyanet'e verilen taşınmazlar arasında kiliseden camiye dönüştürülen ve belediyece yaptırılan restorasyonun ardından Hıristiyan figürleri perdeyle kapatılarak hem cami hem kilise olarak kullanılan Pazar Yeri Camii'nin yanı sıra caminin yanındaki meydanda bulunan 28 dükkan, Orta Kahve semtindeki tarihi belediye binası ve şehir merkezinde 4 dönümlük arsa yer alıyor.

        "DAVA AÇACAĞIZ"

        Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, eski kilise olan caminin 1936 yılında belediyenin parasıyla kamulaştırıldığını, Orta Kahve Meydanı'nda şu an otel, kafe ve bar olarak kullanılan tarihi binanın ise 100 yıldır belediyenin mülkiyetinde olduğunu söyledi. Pazar Yeri Meydanı'nda belediyeye ait 28 dükkan bulunduğunu kaydeden Dalgıç, bunların hemen hepsinin alkollü içkili müesseseler olduğunu anlattı. Alaçatı'da bu yerlerin Diyanet'e devredilmesiyle içki satışının yasaklanacağı endişesi bulunduğunu belirten Dalgıç, kendisinin bir art niyet aramadığını, önceliğinin mallarını geri almak olduğunu, ama yarın ihaleye çıkıldığında içki yasağı getirilebileceğini, bunun da Alaçatı ruhunu öldüreceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ