Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem kadına şiddet, şiddet mağduru kadınlar, kadın köyü, harran, mehmet özyavuz, hüzün yücel

        ŞANLIURFA'nın Harran İlçesi, bir ilke evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. Şiddet mağduru ve yakınlarından destek görmeyen kadınlar için Harrand'a; "Yasaklı Apartman/Ekolojik Kadın Köyü" kuruluyor.

        Türkiye ve dünyada bir ilk olacak projenin ilham kaynağı, yazar Hüzün Yücel'in gerçek bir hikayeden yola çıkarak kaleme aldığı "Yasaklı Apartman" romanı. Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, kendisine ait 15 dönümlük araziyi bu proje için tahsis etti. Mimar Yard. Doç. Dr. Gülay Yedekçi'nin çizdiği proje doğrultusunda araziye, Harran'ın ekolojik yapısına uygun olarak kerpiç evler yapılacak. Evlerin 1 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.

        MESLEK KURSLARI

        Evlerin dağılımı, yukarıdan bakıldığında bir ağaç şeklini oluşturacak. Müstakil olarak inşa edilecek evlerde 100 kadın çocuğuyla birlikte kalabilecek. Köye, evlerin dışında eğitim, rehabilitasyon ve spor merkezleri de yapılacak. Eğitim merkezlerinde kadınlara sertifika programlı el işi, biçki dikiş, takı tasarım gibi meslek kursları düzenlenecek. Kadınlar bir yandan meslek edinecek, bir yandan da toprağı ekip tarımcılık yapacak.

        Harran şehir merkezine 2 kilometre uzaklıkta kurulacak köye sığınan kadınlar, çalışırken kazandıkları paraları hesaplarına yatırılacak. Köyden meslek sahibi olarak ayrılan kadına TOKİ'yle işbirliği yapılarak, biriken parasıyla ev alınacak.

        'ACİL MÜDAHALE MERKEZİ'

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ