Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Beşir Atalay'dan 'Suriyeli' açıklaması!,Başbakan Yardımcısı Beşir atalay'dan Suriyeli sığınmacı açıklaması

        Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriyeli'lerin ülkelerini, evlerini, mallarını terk edip misafir olarak Türkiye'de bulunduklarını, bu konuda herkese iş düştüğünü belirterek, "Bu misafirlerimizi iyi misafir edelim. Onlara kardeşlik gösterelim ve iyi ev sahipliği yapalım inşallah" dedi.

        Atalay, Kırıkkale Belediye Başkanlığı ve İl Müftülüğü tarafından Nur Camii ve Külliyesinde düzenlenen iftar programına katıldı.

        Atalay, buradaki konuşmasında, komşu ülke Suriye'de büyük bir zulmün sürdüğünü ve büyük bir dramın yaşandığını söyledi.

        Türkiye'de sayıları 1 milyonu aşan Suriyeli'nin olduğunu belirten Atalay, "Bunların yaklaşık 250 bini kamplarda yaşıyor. Güney sınırımızda 22 kampımız var. Şehir gibi kamplar. Onlar iyi şartlarda. Ama kamplar dışında da 750 bin civarında Suriyeli kardeşimiz yaşıyor. Az da olsa Kırıkkale'de var. Hemen hemen bütün illerimize yayıldı. Bu konuda vilayetlerimize, valilerimize, belediye başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza çok iş düşüyor" ifadesini kullandı.

        Atalay, vatandaşlara da iş düştüğünü ve Suriyeli vatandaşlarla yardımlaşılmasını ve ev sahipliği yapılmasını istedi.

        Suriyeli vatandaşların Türkiye'de geçici olduklarını anlatan Atalay, bunların kendi malı, mülkü, evi, şehri olan ama oralarda yaşayamadığı için Türkiye'ye sığınan insanlar olduğunu vurguladı.

        Atalay, son günlerde bu konuda bazı yerlerden yanlış sesler duyduklarını ifade ederek, "Vatandaşlarımızı tahrik eden yanlış mesajlar veriliyor. Bazı illerimizde küçük olaylar oldu. Buradan Türkiye'nin her yerindeki vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum. Bu misafirlerimizi iyi misafir edelim. Onlara kardeşlik gösterelim ve iyi ev sahipliği yapalım inşallah" şeklinde konuştu.

        Atalay ve beraberindeki Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve İl Müftüsü Bekir Gerek, iftar öncesinde inşaatı devam eden Nur Camii ve Külliyesi inşaatını gezdi.

        İftara, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ, Türkiye Diyanet Vakfı Denetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şerafettin Gölcük, vali yardımcıları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ