Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar, Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da konuştu, Başbakan Erdoğan'dan Diyarbakır'da açıklamalar

        Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndadüzenlenen mitingdehalka seslendi.

        Başbakan Erdoğan, konuşmasında Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'a yüklendi.

        İhsanoğlu'nu eleştiren Erdoğan, "İşte bu monşer aday çıktı, bu ırkçı, faşist, kendini bilmez dergiyle (Türk Solu) poz verdi. Sanmayın ki hata yaptı, sanmayın ki yanlışlıkla o dergiyi eline aldı, içinde olanı, dışarıya aksettirdi. Ben o derginin bazı rezil kapaklarını sizlere hatırlatacağım. Ne yazıyor biliyor musunuz: Kürt sorunu yoktur. Ben inanıyorum ki Diyarbakır’dan bu ırkçı adaya oy çıkmayacak" ifadelerini kullandı.

        Demirtaş'ın Diyarbakır'da eylem yapan annelere yönelik açıklamalarına değinen Erdoğan"Anneler çocukları için yürekleri kadar güzel bir eylem ortaya koydu. HDP adayı "o anneler istihbarattan para aldıkları için eylem yapıyor" diyor. Sen kendin belki satılmış olabilirsin ama o anneler satılmış değil bunu böyle bilesin"dedi.

        Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        Duydum ki Diyarbakır Gazze’ye destek için muhteşem bir miting yapmış, buradan dualarını göndermiş. Mazlumların yanında durduğun için de seni tebrik ediyorum. 30 Mart seçimlerinde Diyarbakır’da yüzde 35 ile desteğini sürdürdü. Diyarbakır bizlere sahip çıktı.

        "TARİHİ BİR GÜNÜ HEP BİRLİKTE YAŞADIK"

        Yerel seçimlerde Diyarbakır oyunu bozdu. Yerel seçimlerde hakkın yanında durduğunuz, bu kardeşinize sahip çıktığınız için teşekkür ederim.Bundan 8 ay önce 16 Kasım 2013’te Diyarbakır’a geldik. Tarihi bir günü hep birlikte yaşadık.

        "ÇÖZÜM SÜRECİNİ HEDEF ALDILAR"

        77 milyonun kucaklaşmasından birileri rahatsız oldu. En başkta kardeşliğimizi, çözüm sürecinin hedef aldılar.Malum çevreler Diyarbakır'daki kardeşlik manzarasından rahatsız oldu. 1992'de nevruzda 40 kişinin ölümünün arkasında kim varsa 17 Aralık darbe girişiminin arkasında da o var.

        17-25 Aralık'ta yargı ve emniyete sızmış bir grup vasıtasıyla darbe girişiminde bulundular. Gezi olayların arkasındaki gerçek aktörleri çok yakından tanıyorsunuz.

        "ESKİ TÜRKİYE KOALİSYONU BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI"

        Pensilvanya ile hesaplaştığımız gibi onların arkasındaki güçlerle de hesaplaşıyoruz. Eski Türkiye koalisyonu şimdi bir kez daha ortaya çıktı.

        Piyasaya sürdükleri cumhurbaşkanı adaylarıyla bir kez daha eski Türkiye hayali kurmaya başladılar. Kimin kimle iş tuttuğunu ittifak yaptığını görüyorsunuz. Türk kardeşlerimin sorunlarını yıllarca inkar eden, her darbenin arkasında duran CHP yine sahnede. Milliyetçiliği ırkçılık olarak algılayan MHP sahnede. Gerilimden beslenen HDP sahnede. Onyıllardır adam satmakla yaşamış, ırçı Pensilvanya şimdi yine sahnede.

        "BULDUKLARI ADAY ÇOK KOLAY UYUM SAĞLAMIŞ"

        Buldukları aday onlara çok kolay uyum sağlamış, Batıya gıdiyor ırkçı oluyor, Doğuya gidiyor başka şey söylüyor. Buraya geliyor buraya göre bir şey söylemek istiyor ama şerbeti yok.

        İşte bu monşer aday çıktı, bu ırkçı, faşist, kendini bilmez dergiyle (Türk Solu) poz verdi. Sanmayın ki hata yaptı, sanmayın ki yanlışlıkla o dergiyi eline aldı, takdiri ilahi, zihninde beyninde, ruhunda ne varsa, işte o dergiyi elinde tutarak içinde olanı, dışarıya aksettirdi. Şecaat arzederken, sirkatin söyledi.

        "DİYARBAKIR'DAN BU IRKÇI ADAYA OY ÇIKAMAYACAK"

        Ben o derginin bazı rezil kapaklarını sizlere hatırlatacağım. Ne yazıyor biliyor musunuz: Kürt sorunu yoktur. Ben inanıyorum ki Diyarbakır’dan bu ırkçı adaya oy çıkmayacak. Bakın biz ırkçı değiliz, siyasi Kürtçü, siyasi Türkçü değiliz. Biz bütün yaratılmışları yaratandan ötürü seviyoruz.

        Hayret ettim, Bahçeli "Kürt kardeşim" demeye başladı. Sen bugüne kadar "Kürt kardeşim" demezdin ya. Bu siyaset insanlara neler yaptırıyor. Öğrendi. Çünkü biz inananlar kardeştir diyerek ayrım yapmadan baştan beri kardeşim dedik.

        SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A SERT YANIT: O ANNELER SATILMIŞ DEĞİL

        Biliyorsunuz HDP bir aday çıkardı. O da gittiği yere göre konuşuyor. Dün bir konuşmasını dinledim çok enteresan. Bizim adayımız hanım olmalıydı diyor. Sen hanım aday çıkardın da olmaz mı dediler. Çünkü orada hanımlar.

        1980 yılında meclis cumhurbaşkanı seçemiyordu. Mardin Bağımsız Milletvekili Nurettin Yılmaz aday oldu. Ne dediler biliyor musunuz bir Kürt Cumhurbaşkanı aday mı olur dediler. Hapse attılar. Ama daha sonra merhum Özal cumhurbaşkanı oldu. HDP Güneydoğu'nun CHP'si olmaya çalışıyor. Farklı düşüneni sindiriyorlar, tehdit ediyorlar. Milli değerleri manevi değerleri özellikle bizim dini değerlerimizi her fırsatta tahkir ediyorlar. Çocukları zorla dağa kaçırılan anneleri rencide edecek kadar insafsızlar.

        Anneler çocukları için yürekleri kadar güzel bir eylem ortaya koydu. HDP adayı "o anneler istihbarattan para aldıkları için eylem yapıyor" diyor. Sen kendin belki satılmış olabilirsin ama o anneler satılmış değil bunu böyle bilesin. Bunlar diri değil ölüleri sever. Ama ben Diyarbakır'daki tüm anneleri kutluyorum. Buradan tüm annelere selam gönderiyorum. Artık bu kan tacirlerine itiraz edilmelidir.

        "HDP ADAYI 'BİRLİKTE DANS EDELİM' DİYOR"

        CHP, Kürt meselesinin mimarıdır, CHP, Dersim'in mimarıdır. CHP, kapanan camilerin, yıkılan türbelerin failidir. CHP, yasakların, baskıların, işkencelerin, faili meçhullerin, Diyarbakır Cezaevi'nin savunucusudur. CHP demek, ırkçılık demektir, zulüm demektir, ayrımcılık demektir. İşte HDP gitti, bu CHP ile ittifak arayışlarına girdi. Ne diyor HDP adayı, 'birlikte dans edelim' diyor. İşte tam da CHP kafası, CHP zihniyeti budur. Diyarbakır'dan inşallah bu CHP kafasına, bu CHP zihniyetine de oy çıkmayacak.

        "CHP VE HDP'YE VERİLECEK HER OY..."

        CHP ve HDP'ye vereceğiniz her oy eski Türkiye'nin işine yarayacaktır. Şahsıma her oy çözüm sürecine gidecektir.

        Eskiden akşam 5'ten sonra kepenkler iniyordu. Şimdi Diyarbakırlı kardeşlerim şehrin tadını çıkarıyor.

        Kanın değil, gözyaşının değil, sıkılı yumrukların değil, geleceği aydınlık bir Türkiye inşa ediyoruz. Terör olarak yıllarca bu ülkede bir bahane vasıta olarak kullanıldı. Terörün üzerinden birileri güç devşiriyordu. Terör bahane idi. Faili meçhullerin üzeri örtülüyordu. Çarpık demokrasiye milletin rıza gösterilmesi isteniyordu.

        Hiçbir silah demokrasi içinde savunulan fikirden daha güçlü değlidir. Yıllarca bu ülkenin efendisi sahibi gibi davrananlar çözüm süreci ilerledikçe kaybettiklerini görüyorlar.

        "TÜRKİYE ÖZÜNE DÖNÜYOR"

        Türkiye normalleşiyor, özüne dönüyor ilk Meclis’teki ruha geri dönüyor. Süreç emin adımlarla ilerliyor. Sevgili Diyarbakır 10 Ağustos Türkiye için iç ve dış politikamız için ekonomi için en önemlisi de demokrasi için milattır. İnşallah yeni Türkiye’nin kazanacağı bir sürecin içine giriyoruz. Sen evet dersen sadece Diyarbakır değil Erbil de güç kazanacak.

        12 yılda Diyarbakır’a 15,5 katrilyon yatırım yaptık. Neredeydi bizden öncekiler. Diyarbakır’ın semtine uğramadılar semtine. Diyarbakır’a dev bir yatırım daha yapıyorum. Sağlık kampüsü yapıyoruz. TOKİ kanalıyla 33 bin seyirci kapasiteli stadyum kazandırıyoruz. Biz yaptığımız yatırımlarla durmayacağız. Diyarbakır manen bizim için çok önemli. El ele verip bunları başaracağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ