Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Habertürk, 4 kişiye mezar olan 500T'de, 500T halk otobüsü,İstanbul'da halk otobüsü kazaları
        1

        SOREL DAĞISTANLI/HT GAZETE

        500T... İstanbul’un en uzun otobüs hattı... Geçtiğimiz hafta Kavacık’ta alev topuna dönen ve 4 kişinin içinde kalıp yanarak can verdiği halk otobüsü de bu hatta çalışıyordu.

        2

        Her gün binlerce kişinin taşındığı bu otobüs hattı, yaklaşık 100 kilometrelik mesafesiyle İstanbul’un en uzun hattı. Sadece uzunluğuyla değil içinde yaşanan yolculuk hikâyeleriyle de sanal âlem ve sosyal medyada rağbet görüyor..

        3

        4 kişiye mezar olan 500T hattında yaşananlara 2 gün boyunca HABERTÜRK okurları için tanıklık ettik... Tuzla-Cevizlibağ arası, İstanbul’un bir ucundan diğer ucu anlamına geliyor... Bayram nedeniyle boşalan İstanbul trafiğinde yolculuk 1 saat 45 dakika sürüyor.

        4

        Resmi olarak 500T seferinin 70’ten fazla durması gereken durağı var. Her yolculukta halk otobüsü şoförleri ortalama 65 durakta durup yolcu alıyor. Bindiğimiz otobüs, otobüs hattının en yaşlı sayılan otobüsü çıktı.. Hız göstergesi bozuk, kapısı kırıktı.

        5

        Zaman zaman sigara yakan araç sürücüsü, bir tür “doğal havalandırma” şeklinde aracın kapısı açık vaziyette seferini tamamladı. Bazen de araç kullanırken rahatça cep telefonuyla konuştu. Bir ara şoför kapıyı kapattı ancak mekanizması bozuk olduğu için bir kişi elini yasladığı sırada açıldı.

        6

        Yolcular birbirlerini “Aman dikkat’’ diye uyardı. Hava çok sıcak, otobüsün içinde klima çalışmadığı için yolcular durumdan şikâyetçi olmadı. Şoför yol boyunca hiç sinyal vermedi. Sol fren lambası da bozuktu.

        7

        ‘BAYRAM BİTSİN GÖRÜRSÜNÜZ’
        İkinci gün daha yüksek model bir halk otobüsüne bindik. 4 kişinin can verdiği kazanın tedirginliği yolcuların yüzlerinden okunuyordu. Diğer sürücü gibi seferini kapıları açık yerine kapalı tamamladı. Denetimler arttığı için durak dışında inmek isteyen yolcuların ricasını kesin bir dille reddetti.

        8

        Ancak ilginç bir şekilde seyir halindeyken durup yolculardan “Özür dilerim, eşimle konuşmak için izin istiyorum” deyip otobüsten eşiyle konuştuktan sonra yola devam etti.

        9

        Yol boyunca şerit ihlali yapmayan sürücü, hız limitlerine de uyduğunu anlatırken, kazayı ima ederek “Artık otobüsleri hızlı kullanmaya çekiniyoruz” diye ekledi. Araçtan inerken de şöyle seslendi “Şimdi iyisiniz. Bu bayram trafiğinde rahat geldik. İş günü binin görürsünüz!..”

        10

        "175 OTOBÜS VAR"
        Yanan halk otobüsünün bağlı olduğu Öztaş Ulaşım’ın yönetim kurulu Başkanı Mehmet Cemal Soydaş, yanan otobüsün bulunduğu garda 175 otobüs olduğunu söyledi.

        11

        Soydaş, “Her otobüs günde 3 kez gidip 3 kez geri dönüyor. Araçların en eskisi 2001 model. 2007 modelden eski olan otobüslerde klima yok. Fabrikasyon bir hata olabilir. Elektrikten de olabilir. Bu yeni araçların çoğunluğu plastik. Anında alev alıyor. Eski araçlar hep demir. Onlardan birinde olsa yanmazdı bu kadar’ dedi. Soydaş, “Bu araçlar yeni nesil, isteseniz de 10 numara yağla çalıştıramazsınız” diye konuştu.

        12

        -Yeni yangın tüplerinden 2’şer tane otobüslere konuldu. - Bütün otobüslere acil çıkış camları için uyarı levhaları dağıtıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ