Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de sel can aldı! - Yardıma gitti canından oldu

        Türkiye yağmura teslim oldu. Yurdun birçok yerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, İzmir'de sel sularına kapılan bir kişi hayatını kaybetti.

        İZMİR

        Konak ilçesi Boğaziçi Caddesinde sağanak nedeniyle oluşan su akıntısında 35 AN 2165 ve Ümit Özkan'ın kullandığı 35 P 6703 plakalı otomobiller yolda kaldı. Otomobili iterek hareket ettirmeye çalışan Ümit Özkan, rampadan akan yağmur suyu seviyesinin yükselmesi üzerine sele kapılarak caddede park halindeki bir otomobilin altına sıkıştı. Çevrede bulunanların, yardımına gittiği Özkan uğraşılara rağmen sıkıştığı yerden kurtarılamayınca boğularal can verdi.

        ÇANAKKALE

        Çanakkale'de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Yağmur sebebiyle Çanakkale-İstanbul kara yolunun Bolayır mevkiinde ulaşım durdu. Araçlar, yağmur sularında ilerleyemedi. Jandarma ekiplerinin tedbir aldığı bölgede, yaklaşık 20 dakika süren yağışın ardından suların çekilmesiyle yol yeniden trafiğe açıldı. Gelibolu'ya bağlı Yeniköy mevkiinde ise bazı evleri su bastı.Selsuları sebebiyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar görevlilerce kurtarıldı.

        BALIKESİR

        Öğle saatlerinde başlayan sağanakyağmurvatandaşları hazırlıksız yakaladı. Meteorolojiden yapılan ikazlara rağmen hazırlıksız sokağa çıkan vatandaşlar,yağmura yakalanınca saçak altlarına sığındı. Şiddetli rüzgarın etkisi ile Yıldırım Mahallesi'nde bir aracın camına çatıdan saksı düşerek maddi hasara sebep oldu. Yazyağmurunun tarladaki ürünler için faydalı olduğunu söyleyen vatandaşlar, sıcak havaların ardından serinlediklerini belirtti.

        TEKİRDAĞ

        Tekirdağ'ın Malkara ve Şarköy ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Öğle saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran yağış nedeniyle Malkara ilçesinde caddelerde derin çukurlar oluştu, kopan asfalt parçaları nedeniyle D-100 karayolunun Malkara mevkisinde trafik durdu.

        Belediyeye ait kepçe ve greyderlerin çalışması sonucu yol kısmen trafiğe açıldı. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, yaptığı açıklamada, yağış nedeniyle çok sayıda yaralamalı ve hasarlı trafik kazası meydana geldiğini söyledi.

        Bazı ev ve iş yerlerinde de su baskını sonucu zarar oluştuğunu belirten Yurdakul, itfaiye ekiplerinin gerekli çalışmayı yaptığını vurguladı. Yağış dolayısıyla Şarköy ilçesinde de devlet hastanesinin bodrum katıyla 12 ev ve iş yerini su bastı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ