Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da kaza: 3 polis şehit Diyarbakır'da 3 polis şehit

        Veysi İPEK / HABERTÜRK

        Mardin'den Diyarbakır'a gelecek olan Kürt sanatçı Rojin'i korumak için görevlendirilen koruma polislerinin içerisinde bulunduğu otomobile karşı yönden gelen bir otomobil çarptı. Kazada, Mardin sınırından Rojin'i almaya gittikleri öğrenilen 3 polis memuru şehit oldu.

        9785 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle orta refüjü aşıp karşı şeride girdi. Kontrolden çıkan otomobil Mardin istikametine giden ve Kürt sanatçı Rojin'e VİP koruma olarak görevlendirilen Diyarbakır Emniyeti Koruma Şube Müdürlüğü'nün 21 FU 214 plakalı otomobille çarpıştı. Bu sırada, ikinci bir kaza meydana geldi. Hakimiyetini kaybeden 47 PV 154 plakalı hafif ticari araç, kaza nedeniyle duran 47 KS 995 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada koruma polisleri Ahmet Yıldırım, Ömer Mercimek ve Sıtkı Kara hayatını kaybederken, diğer otomobilde bulunan 4 kişi ise yaralandı. Olay yerinde hayatını kaybeden polis memurları ise hastane morguna kaldırılırken, meslektaşlarının şehit olduğunu öğrenen polisler ise olay yerine akın etti.

        SANATÇI ROJİN'İ KORUYACAKLARDI

        Koruma Şube Müdürlüğünde görevli üç polis memurunun Mardin Nusaybinli olan Kürt sanatçı Rojin'i korumakla görevlendirildikleri öğrenildi. Mardin polisi tarafından korunan Rojin'in Diyarbakır'a gelmesi nedeniyle polis memurların Diyarbakır-Mardin il sınırına gidip sanatçının korumalığını teslim alacakları belirtildi. Kürt sanatçı Rojin yıllar önce PKK tarafından tehdit edildiğini belirtip koruma talebinde bulunmuştu. Rojin'e sivil korumalar eşlik ediyordu.

        Bu arada olay yerine giden polisler ile görüntü çeken gazeteciler arasında gerginlik yaşandı. Gazetecilerin görüntü almalarını engellemek isteyen polisler, gazetecileri olay yerinden uzaklaştırırken, bazı polisler ise gazetecilere saldırdı. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, görevini yapan gazetecilere yapılan bu saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

        VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

        Diyarakır Valiliği, 3 polis memurunun şehit olduğu kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

        "Mardin istikameti Ovabağ Kavşağı 3'üncü kilometresinde bugün saat 10.55 sıralarında meydana gelen kazada, ters yöne giren 34 UK 9785 plakalı aracın, güvenlik görevini yapmakta olan 21 FU 214 plakalı otomobile çarpması sonucu araçta bulunan Ahmet Yıldırım, Ömer Mercimek ve Sıdkı Kara şehit olmuşlardır. Kazada yaralanan diğer araç sürücüsünün tedavisi Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm emniyet teşkilatımıza başsağlığı dileriz."

        Şehit polis memurları için bu akşam saatlerinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde memleketlerine uğurlama törenine düzenlenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ