Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Denizden çıkan cesetler anne ve iki çocuğuna ait Cesetlerin kimliği belli oldu Kocaeli'nde denizde bulunan cesetlerin kimliği belli oldu

        Gökhan KARABULUT /HABERTÜRK

        Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde dün denizden çıkarılan üç cesedin 29 yaşındaki Derya Erdem ile iki çocuğuna ait olduğu belirlendi.

        Kars'ta yaşayan genç kadının bir süre önce eşinden boşandığı ve meslek yüksekokulunda okuyan kız kardeşini ziyaret için Karamürsel'e geldiği tespit edildi. Polis, intihar olasılığı üzerinde yoğunlaşırken, çocukların denize düştüğü ve annenin kurtarmaya çalışırken birlikte boğuldukları ihtimali üzerinde de duruluyor. Ön otopside kadının kafasında kanama tespit edilirken, bunun denize düştüğü esnada olmuş olabileceği değerlendiriliyor. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cesetler Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

        Karamürsel'de dün (pazartesi) akşamüzeri Kayacık Mahallesi arıtma tesisi açıklarında denizde hareketsiz iki çocuk ve bir kadını gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Vatandaşların ve kurtarma ekiplerinin müdahalesiyle kıyıya çıkarılan üç kişi için 112'ye ihbarda bulunuldu. Kadının öldüğü belirlenirken, yaşadığı belirtilen çocuklar hastaneye kaldırılmak istenirken hayatlarını kaybetti. Bölgede birkaç ceset daha olabileceği yolundaki söylenti üzerine dalgıç ekipleri gece de arama çalışması yaptı, ancak başka ceset bulunmadı.

        Üzerlerinde kıyafetleri olan, ancak kimlik çıkmayan 3 kişinin cesetleri devlet hastanesi morguna kaldırılırken, belediye hoparlörlerinden kimliklerinin tespiti için anonslar yapıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda cesetlerin Kars nüfusuna kayıtlı 29 yaşındaki Derya Erdem ile 7 yaşındaki oğlu Bora Can Erdem, 9 yaşındaki kızı Türkan Efsun Erdem'e ait olduğu belirlendi. Kars nüfusuna kayıtlı olan genç kadının, çocuklarıyla birlikte Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan ve Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi'nde oturan kız kardeşi Hacer Aslan'ın yanına ziyarete geldiği, dün öğleden sonra çocuklarıyla birlikte kardeşinin yanından ayrıldığı ve akşam saatlerinde de cesetlerinin bulunduğu belirlendi. Ablası ve yeğenlerinden haber alamayan Aslan'ın, belediye anonsunu duyup emniyete başvurmasıyla cesetleri teşhis ettiği öğrenildi. Bir süre önce eşinden ayrılan Derya Erdem'in, Kars'ın Akkaya ilçesinde yaşadığı, babasının belediyede temizlik işçisi olarak çalıştığı öğrenildi. Erdem'in yakınları, çocukların suya düştüğünü, genç kadının da onu kurtarmak isterken birlikte can verdiklerini savundu.

        Ön otopsi raporunda darp izi olmadığı, ancak kadının kafasında kanama bulunduğu, bunun da kafasını kayaya çarpması sonucu meydana gelmiş olabileceği belirtildi. Polisin, genç kadının çocuklarıyla birlikte intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi. Cesetler cinin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ