Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Muharrem İnce, Bu seçimi alacağız - CHP Genel Başkan Seçimi

        Burhan KAZMALI / YALOVA

        Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'na aday olan CHP Yalova MilletvekiliMuharremİnce, Yalova'da yaptığı açıklamada genel başkanına meydan okudu.İnce, "Korkunun ecele faydası yok. Bu seçimi alacağız" dedi.

        CHP Genel Başkanlığına aday olan Yalova MilletvekiliMuharremİnce, Yalova'da ‘Yürüyen Köşk'te partili belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ve belediye meclis üyelerinin hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Burada yaptığı konuşmada "Genel başkan her şeye hakim.Muharremİncekazanamaz" havası yaratıldığını ileri sürenİnce, özetle şunları söyledi:

        DESTEK SADECE YALOVA'DAN DEĞİL

        "‘Sadece Yalova örgütü değil, başka partilerin temsilcileri de beni aradı, başarılar dilediler. Bir Yalovalı'yı genel başkan olarak görmekten mutlu olacaklarını söylediler. Bana sahip çıkan Yalova örgütüme teşekkür ediyorum. Bir algı yönetimi oluşturmak isteniyor. 'Genel Başkan her şeye hakimMuharremİncekazanamaz.' Ben bu söylemlere gülüyorum. Bursa'da 13 delege arkadaşımız imza verdi. Pek çok ilde Adana, Muğla, Aydın, Düzce, Bolu, Kastamonu, Yalova'da hepsinde öndeyim. Köşe yazarlarına sesleniyorum. Hangi bilgi ile konuşuyor, yazıyorsunuz? Yazdıklarınız doğru değil. Bunlar algı yönetimini bilerek yapıyorlar, gülüyorum ama biraz da üzülüyorum. 78 il başkanı destek açıklaması yapmış. Toplantıda 60 il başkanı var, 78 destek çıkıyor komediye bakın."

        "DELEGE OLMAYANLAR DELEGE ADINA KONUŞUYOR"

        "38 il başkanının kendisi delege değil. Delege olmayan birisi delege adına nasıl konuşur? Genel başkan delegeleri aramayacaktı, aramaya başladı. Küçük salon kiralayacaksın,Muharremİnce'nin konuşmasını engelleyeceksin. 15 günde baskın kurultay yapacaksın. Korkunun ecele faydası yok, biz bu seçimi alacağız. CHP'lilere sesleniyorum. Alınan seçim sonuçlarından memnun musunuz? 2011'den bu yana geçen seçimlere bakın, sonuçlarına bakın, hangimiz memnunuz? Değiliz tabii ki. 2015 yılında genel seçim olacak. 'Kılıçdaroğlu Başbakan olur' diyebiliyor musunuz? Partili il ve ilçe başkanları bunlara inanmıyorlar."

        "CHP'DE DEĞİŞİMİN VAKTİ GELMİŞTİR"

        "CHP'de değişimin vakti gelmiştir. Ben bu partiyi iktidar yapacağım, kimse merak etmesin. Genel başkan 2010'da genel başkan olduğunda 'Demokratik bir CHP' demişti. Bugün tam tersini yapıyor. İki seçimde partiyi iktidar yapmayan çekip gider. 'Türkiye'ye demokrasi getireceğim' diyenler önce kendi partisine getirmeli. Partide demokrasi olacak. Millete de çıkıp 'Benim partimde demokrasi var' diyeceğim. Tek adamlıkla iktidar olunmaz. 2011'deki Kemal abi gitti yerine bambaşka birisi geldi. Ben CHP'deki ve Türkiye'deki bu düzeni değiştireceğim ama önce CHP'deki düzeni değiştirmemiz gerekir. Köşe yazarlarına sesleniyorum. Hangi delege ile konuştunuz? 30 vilayette ben öndeyim. Bazı insanlar korkuyor. Genel merkezden korkanlar rengini belli etmiyor ama bana oy verecekler. Genel başkan ve yardımcıları baskı oluşturuyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ