Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa beşiktaş lüks site cinayet - Ören bayan

        Türiye'nin ilk nakış ve dantel ipliği markalarındanÖrenBayan'ın eski ortaklarından Jak Karako ve eşi Georgia Karakooturdukları lüks sitedeki evlerinde ölü bulundu.

        Olay, Beşiktaş Itri Sokak'ta meydana geldi. Georgia Karako ve kocası Jak Karako'nun evlerinden doğalgaz kokusu geldiğini fark eden komşuları sitenin güvenliğine haber verdi. Sitenin güvenliği ise polisi arayarak durumu bildirdi. Eve gelen polis, çiftin cesetleri ile karşılaştı. Evde inceleme yapan polis, Karako çiftinin bakıcılığını yapan bir çifti şüpheli olarak gözaltına aldı. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

        ÖRENBAYAN'IN İKİ ORTAĞININ ACI KADERİ

        ÖrenBayan'ı can dostu Jak Karako ile birlikte kuran Moiz Dana da 2009 yılında ABD'ye sağlık kontrolüne gitmek için bindiği uçak, Atlas Okyanusu üzerine geldiğinde kalp krizi geçirip yaşamını yitirmişti. Dana ile Karako,ÖrenBayan'ı 1968 yılında borç harç satın almışlar, 10-15 yılda, biri 15 bin metrekare öbürü 10 bin metrekare kapalı alana sahip iki fabrikada üretim yapan dev bir şirket haline getirmişlerdi. 1985'te Türkan Şoray'ın oynadığı reklam filmleriyle hem bilinirliğini hem de pazar payını artıranÖrenBayan'ı iki ortak, 1990'larda oğulları İzzet Karako ve Metin Dana'ya devretmişlerdi. 1994'te ilk krizi, 2001'de ikinci krizi yaşayanÖrenBayan'ı, 2000'lerin başında en büyük rakibi Altın Başak markasının sahibi Diktaş İplik satın almıştı.

        KARAKO ÇİFTİNİN OĞULLARI ANNE VE BABASININ ÖLÜM HABERİNİ ALINCA YIKILDI

        Beşiktaş'ta evlerinde cinayete kurban giden iplik markası Ören Bayan'ın eski sahiplerinden Jak Karako (77) ile eşi Georgia Karako (69), çiftinin oğlu İzzet Karako, kötü haberi Çeşme'de tatilde aldı. Olayı duyar duymaz İstanbul'a gelen İzzet Karako, anne ve babasının cesedi evden çıkarılırken yetişti.

        Cenaze aracını durduran Karako, şoföre "Oğullarıyım. İkisi de öldü mü?" diye sordu. "Evet" yanıtını alan Karako, gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra yakınları tarafından site girişinden uzaklaştırılan Karako, eve ötürüldü. Öte yandan polis ve savcılık incelemesi tamamlandı. Karako çiftinin cesedi, Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ