Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

        12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, son kez Başbakan ünvanıyla katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Ağustos'ta yapılacak yemin töreni öncesi son kez Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık yaptı.

        61. hükümetin son Bakanlar Kurulu Toplantısı, saat 18.15'te sona erdi. 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan toplantı 4 saat sürdü. Herhangi bir sunumun yapılmadığı toplantıda Erdoğan, kabine üyeleriyle tek tek vedalaştı.

        Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

        Arınç'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle;

        Sayın Ahmet Davutoğlu’nun yapılan istişareler sonucu AK Parti genel başkanı ve başbakan olarak belirlenmesini mutlulukla karşıladık. Bütün bakan arkadaşlarımız Ahmet Davutoğlu'na tebriklerini ve başarı dileklerini iletti. Sayın Davutoğlu genel kurulda oy birliği ile seçilecektir.

        "BU İÇİMİZDE BİR UKTEDİR"

        Sayın Abdullah Gül 2007'de cumhurbaşkanı seçildiği zaman sayın Ahmet Necdet Sezer, devir teslime Köşk'ün kapılarını kapatmıştı. Bu içimizde bir uktedir.

        29 Ağustos'ta Davutoğlu, Cumhurbaşkanı tarafından 62. hükümeti kurmak üzere görevlendirilecek.

        SİİRT'TE BARAJ FACİASI!

        Valilik'ten aldığımız bilgiye göre olaydan 12 kişi etkilendi, 5 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi aranıyor. Enerji Bakanlığı olayla ilgili inceleme yapmaktadır.Bir kız çocuğumuzu arama çalışmaları devam ediyor. Çok üzgünüz. Limak Holding’in işlettiği bir barajdan bahsediyoruz. Her zamanki uygulamadan yapılıyor. Uyarı sirenleri çalınıyor ancak belki de bir anda suların geleceği tahmin edilmediği için yurttaşlarımız etkileniyor.

        KUMBURGAZ'DA KAYBOLAN GENÇLER

        Yakınlarına sabır diliyorum, kendileriyle dolaylı görüşmelerim oldu, hükümetimiz imkanlarını kullandı.

        ÇÖZÜM SÜRECİNDE YENİ TAKVİM

        Bugün önemli bir başlık altında hem yapılanlar hem yapılacaklar konuşuldu. En son attığımız adım 6 maddelik bir çerçeve kanun çıkarılmasıydı. 2 senelik süreçte elde edilen kazanımlar var. Son yaşadığımız son birkaç olayı bunu dışında tutmak istiyorum. Terör olaylarının olmadığını ve memleketimizde huzur ortamının çok güzel şekilde kendini belirlediği bir noktadayız. Şüphesiz asayiş olaylarında istenilen düzeyde değiliz. Bunlara asayiş olayı olarak bakıyoruz.Geçtiğimiz günlerde bir teğmenimiz çok genç yaşlarda hayatını kaybetti. Bir uzman çavuşumuz da hayatını kaybetti. Bundan sonra fikirlerin konuşulacağı şiddetin reddedileceği bir nokta olacağını hepimiz biliyorduk. Biz çözüm sürecinin çok iyi karşılandığını biliyoruz.

        YARGITAY'DAN FEYZİOĞLU'NA VİZE

        "Yargıtay Başkanı ile Barolar Başkanı da konuşur" gibi bir hüküm bulunmamaktadır, teamül vazgeçilebilir. Danıştay Başkanı'nın 20 dakika konuştuğu bir yerde, Baro başkanının 1 saate yakın konuşmuş olması doğru olmamıştır.Yeni Başbakan'ımızın bu konudaki kararını ifade etmem doğru ve mümkün değil.

        24 SAATLİK VEKALET

        Yemin ve devir-teslim töreninin ardından Cumhurbaşkan'ımız vekalet görevini Davutoğlu'na verecektir. 24 saatten az süren bir vekalet için, Başbakan olması beklenen kişinin vekaleti alması oldukça doğaldır.

        YENİ KABİNEDE OLACAK MI?

        Yeni kabinede görev alıp almayacağı sorulan Bülent Arınç, "Yeni bir başbakan geliyor. Yeni başbakan hükümetini teşkil edecektir. Mutlaka çalışma arkadaşlarını kendisi seçecektir. Ona da imkan sağlamak için bizim bazı düşüncelerimizi ifade etmemiz gerekiyordu. Ben bana yakışanı yaptım. Herşey yeni başbakanımızın takdirinde." dedi.

        Arınç, bu açıklamasının bir istifa olarak mı anlaşılması gerektiğini sorulması üzerine ise "Nasıl istersen anla. Yorum serbest. Doğru olanı yaptık. Usul böyledir. Yeni başbakanımız varsa, yeni başbakanımızın kendi ekibini seçme hakkının verilmesidir. Bu, hem bir önceki başbakanımız için sağolsun o bizi tercih etmiş, başbakan yardımcısı olarak görevlendirmiştir. Hem ona bir teşekkür hem de yeni başbakanımıza rahat olun, çalışma arkadaşlarınızı rahatlıkla seçin. Biz size de teşekkür ediyoruz dedik. Bu, benim için güzel birşey." cevabını verdi. Arınç'ın bu cevabı, istifa dilekçesini vermiş olması olarak yorumlandı.

        TÜRKİYE'NİN DİNLENDİĞİ İDDİASI

        Bakanlar Kurulu gündemimizde yoktu ama konu önemli olduğu için ben dışişleri bakanımızla ayrıca görüştüm. Kendisi 3-4 gün evvel bir yurt gezisi sırasında bu konuyla ilgili tepkilerini iletmişti. İzahat bekliyoruz, açık doyurucu net bir izahat bekliyoruz. Bunun üzerine bazı görüşmeler yapıldı. Alman istihbarat yetkililerine de tekrar bizimle bir araya geleceğini biliyoruz. Bizim hem başbakanından hem de etkili bakanlarından Almanya ile geçmişten bu yana iyi ilişkileri bulunan bir ülkenin bir dost ülke olarak kabul edildiği söylenen bir ülkenin, eğer iddia edildiği şekilde bir dinleme olmuşsa ne zamandır, ne sebeple olmuştur, sonuçları nedir, bunlar konusunda ciddi bir izahat beklediğimiz, en üst noktadan bu işi dışişleri bakanı yapabilirdi, kendilerine iletilmiştir. Onlar da konu üzerindeki hassasiyetlerini ifade etmişlerdir. Bizim onlara söylediğimiz istihbaratta bulunan kurum ve kişilerin bu konuda bir araya gelmeleri görüşmeleri önümüze bir rapor koymalarıdır. Zannediyorum önümüzdeki çok yakın bir aşamada kamuoyuna iletmiş olacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ