Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'de yerel seçimlerde gençlerin başarısı PM’ye model oldu, CHP MYK’da 18 olan koltuk sayısı düşürülecek

        DÜZGÜN KARADAŞ/HT GAZETE

        CHP’de, parti yönetiminin daha etkin ve verimli çalışması için MYK’da 18 olan koltuk sayısının düşürülmesi planlanıyor. CHP Lideri’nin, yerel seçimlerde Çankaya, Beylikdüzü, Buca ve Beşiktaş’ta genç adaylarla alınan başarılı sonuçlardan yola çıkarak genç yüzleri vitrine çıkarmayı planladığı belirtiliyor.

        CHP’nin 5-6 Eylül’de toplanacak olağanüstü kurultayında yapılacak tüzük değişikliğinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Partinin daha uyumlu ve aktif çalışması için tüzüğün, ‘Merkez Yönetim Kurulu’ başlıklı maddesine rötuş yapılması planlanıyor. Değişiklikle MYK sayısının 14 veya 12’ye düşürülmesi planlanıyor. CHP’de mevcut MYK, Genel Başkan Kılıçdaroğlu dahil toplam 18 kişiden oluşuyor.

        ALANINDA BAŞARILI

        Tüzüğün “ön seçim” maddesinde değişiklik yapılacağına ilişkin haberlerden rahatsız olan Kılıçdaroğlu’nun, “Önseçim düzenlemesinden geriye dönüş olmayacak” talimatı verdiği öğrenildi. CHP Lideri’nin ikinci kırmızı çizgisini çarşaf liste oluşturuyor. Kurmaylarından gelen “blok listeyle” seçime gidilmesi önerisine karşı çıkan Kılıçdaroğlu’nun, çarşaf listeyle parti meclisinin seçilmesinde kararlı olduğu ifade ediliyor. Partinin vitrini olarak görülen parti meclisine alınacak yeni isimler konusunda da çalışma yapan CHP Lideri’nin, yerel seçimlerde genç adaylarla Çankaya, Beylikdüzü, Buca ve Beşiktaş’ta alınan başarılı sonuçlardan yola çıkarak genç yüzleri vitrine çıkarmayı planladığı belirtiliyor. Kadın kotası konusunda da kararlı olan Kılıçdaroğlu’nun, parti meclisini, alanında başarılı yeni kadınlarla takviye etmeye hazırlandığı öğrenildi.

        İL BAŞKANLARI

        Nevşehir’de toplantı yaparak Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı alan 78 il başkanını temsilen 5 il başkanı, CHP Lideri’ni ziyaret ederek taleplerini iletti. İl başkanları, genel başkanın uygun göreceği sayıda, parti meclisinde temsil edilmek istediklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun, il başkanlarına, “Bu önerinizi dikkate alacağım” mesajı verdiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ