Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır’da düşen F-16 savaş uçağından kurtulan Arpacı, “Kazada bir saniyelik zamanla kurtuldum." dedi.

        Ahmet YUKUŞ / HT GAZETE

        Diyarbakır’da düşen F-16 savaş uçağından fırlatma koltuğunu devreye sokarak kurtulan Hava Yüzbaşı Pilot Şefika Burcu Arpacı hastaneden taburcu edildi. Aldığı eğitim ve tecrübesi ile hayatta kalan Arpacı, “Kazada bir saniyelik zamanla kurtuldum. Sağılığımın iyi olmasına seviniyorum. Ancak uçağımın kazada zarar görmesinden ötürü çok üzgünüm” dedi.

        Arpacı’nın kullandığı F-16 savaş uçağında önceki gün eğitim uçuşu sırasında teknik arıza yaşandı. Uçak inişe geçtiği sırada elektrik direğine çarptı ve uçağın gövdesi alev alınca tecrübeli pilot otomatik koltuğu devreye sokarak paraşütle kurtuldu. Jet ise pistin 10 metre ötesindeki topraklı kısma çakıldı.

        Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü 182’nci Atmaca Filo’da görev yapan Arpacı kaza sonrası Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisine kaldırıldı. Tam teşekküllü muayeneden geçen ve psikologlar gözetiminde 16 saat hastanede tutulan kadın pilot dün hastaneden taburcu edildi. 2.5 yaşında bir kızı bulunan ve eşi de kendisi gibi pilot olan Arpacı, “Uçak elektrik direğine temas edince ciddi bir sarsıntı oldu. Piste birkaç metre kala bir saniyelik zamanla kendimi paraşütle dışarı attım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ