Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gültan Kışanak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan cezaevi istedi Gültan Kışanak cezaevi istedi

        Ahmet YUKUŞ/HABERTÜRK

        Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Başkanı Gültan Kışanak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan, müzeye dönüştürülmesi planlanan E Tipi Cezaevi'ni talep etti.

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ı makamında ziyaret etti. Bakan Bozdağ'a, E Tipi Cezaevi'nin 2015 Temmuz ayında boşaltılacağını hatırlatan Gültan Kışanak, cezaevinin müze olarak kente kazandırılması gerektiğini söyledi. Bakan Bozdağ'dan cezaevini talep eden Kışanak şunları söyledi:

        "Hakikatler barışın harcı olsun istiyoruz, çözümün harcı olsun istiyoruz. Hakikatleri ne kadar konuşursak, geçmişte yaşadığımız acı olaylarla yüzleşme cesareti ne kadar gösterebilirsek çözüme o kadar yaklaşırız. Adalet Bakanlığımızdan bu alanın belediyemize müze yapılmak üzere tahsisini talep ediyoruz. Cezaevinin insanlık değerlerini yücelten, geçmişin acılarını kanatan değil geleceğin ortak değerlerine zemin olan bir mekan olmasını arzuluyoruz."

        Görüşmenin sonunda Kışanak, Bakan Bozdağ'a Diyarbakır Surları üzerindeki çift başlı kartal figürünün işlendiği bir tablo armağan etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ