Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 10 yaşındaki İsa Bilir kendini astı 10 yaşındaki çocuk bornoz kuşağını boynuna dolayıp kendini gardrop askısına astı

        Neşet DİŞKAYA/HABERTÜRK

        İzmir'de 5. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki İsa Bilir, anne ve babasının evde olmadığı sırada bornoz kuşağını boynuna dolayıp kendini gardrop askısına astı. Polis kayıtlarına "şüpheli ölüm" olarak geçen olayda küçük İsa'nın oyun oynarken kendini astığı ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.

        Olay önceki gün (Çarşamba) saat 19.30 sıralarında 679/18 sokak numara 62'de meydana geldi. İddiaya göre, bir tekstil atölyesinde işçi olarak çalışan Münive Bilir, iş çıkışı evine geldiğinde 10 yaşındaki oğlu İsa Bilir'i odasında gardroba asılı bulunca durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ambulansla küçük İsa, Buca Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahelelere rağmen İsa Bilir, kurtarılamadı. Olaydan sonra ekipler yaptıkları araştırmada, geçen eğitim-öğretim yılında İsmail Şakip Uysal İlkokulu'nda okuyan Bilir'in bu yıl ortaokula geçtiğini ve Mevlüt-Aysun Özer Ortakolu'na gittiğini, ancak naklini henüz yapmadığını belirledi.

        BİR SAAT ÖNCE BABASI İLE GÖRÜŞMÜŞ

        Okuldan akşam saatlerinde gelen İsa Bilir'in en son 18.30'da özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan babası Ümran Bilir ile konuştuğu iddia edildi. Oğlunun eve gelip gelmediğini kontrol etmek için saat 18.30'da aradığı öğrenilen baba Bilir'in, oğluna "Akşam alışverişe gideceğiz. Evden ayrılma. Yağmur yağacak camları kapat" dedikten sonra telefonu kapattığı belirtildi. Son görüşmeden bir saat sonra eve gelen anne Münive Bilir'in ise oğlunu asılı bulduğu bildirildi.

        "OYUN OYNARKEN KENDİNİ ASTI" İDDİASI

        İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside vücudunda herhangi bir darp ve cebir izine rastanmayan İsa'nın evde yalnız bulunduğu sırada oyun oynarken kendisini astığı ileri sürüldü. Otopsiden sonra oğlunun cenazesini almak için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gelen anne Münive Bilir ise sinir krizleri geçirdi. Arkadaşları tarafından teseli edilen anne Bilir, eşi ve yakınları ile birlikte aldığı oğlunun cenazesini memleketi Manisa'nın Salih ilçesine götürdü. Polis, kayıtlara "Şüpheli ölüm" olarak geçen olayla ilgli soruşturmayı sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ