Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 'Sahte damat' davası başladı

        Neşet KARADAĞ/ ADANA

        Adana'da arkadaşının nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp eczanede çalışan H.T. (20) ile resmi nikah kıyarak evlenen, evli ve 5 çocuk babası Ahmet Çiftçi hakkında 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kimliği kullanılan İsmail Taş için ise takipsizlik kararı verildi.

        Tıbbi malzeme satan bir şirkette çalışan evli ve 5 çocuk babası Ahmet Çiftçi, eczane çalışanı H.T.'ye (20) kendisini İsmail Taş olarak tanıtıp, arkadaşı İsmail Taş'ın kimliğine kendi fotoğrafını yapıştırarak resmi nikahla evlendi. Bir süre sonra hamile kalan H.T., İsmail Taş'ın kendisini araması ile olaydan haberdar oldu. H.T., zorla evlendirildiğini öne sürüp, "Seni bırakmak istemediğim için bu yalana başvurdum" diyen ve kendisini ayrılmaması için tehdit ettiğini iddia ettiği Çiftçi hakkında şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Ahmet Çiftçi çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken, kimliği kullanılan İsmail Taş ise serbest bırakıldı.

        SAHTECİLİKTEN DAVA AÇILDI

        Sahte kimlikle yapılan evlilikle ilgili soruşturmayı tamamlayan savcılık, Ahmet Çiftçi hakkında Adana 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Kimlik sahibi Taş'a ise takipsizlik kararı verildi.

        'EVLİ OLDUĞUMU BİLİYORDU'

        Çiftçi, tutuklandığında yaptığı savunmasında, sahte kimlikle evlendiği H.T.'nin kendisinin evli olduğunu bildiğini öne sürerek, "Facebook'ta tanıştık, birlikte olduk, hamile olduğunu söyledi. Evli olduğumu biliyordu. Ailesine durumu anlatmak için 'birinden kimlik bul' dedi. Nikah yapıp ailesine inandırmak için bunu söyledi. 'Bir ay sonra boşanırız İsmail'in kimliğini verirsin' dedi, çaresiz kalmıştım" iddiasında bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ