Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dolandırıcılar 14 yaşın altındaki çocukları kurye olarak kullanıyor

        Bedirhan ÖZYİĞİT / HABERTÜRK

        Telefon dolandırıcıları ‘terör örgütünün hedefindesiniz’ diyerek binlerce lira çarptığı vatandaşın belirlenen adrese bıraktığı parayı almak için ‘kurye’ olarak 14 yaşın altındaki çocukları kullanıyor. Polisin yakaladığı çocuklar, yaşları küçük olduğu için tutuklanmıyor

        Telefon dolandırıcıları, vurgunda sınır tanımıyor. Şanlıurfa merkezli bir şebekenin; telefonla arayarak, ‘Terör örgütünün hedefindesiniz’ diyerek binlerce lira çarptığı vatandaşın belirlenen adrese bıraktığı parayı almak için ‘kurye’ olarak 14 yaşın altındaki çocukları kullandığı ortaya çıktı. Polisin yakaladığı çocuklar, yaşları küçük olduğu için tutuklanmıyor. Ankara’da yaşayan emekli Y.B.’yi arayan dolandırıcılar, “Terör örgütünün hedefindesiniz” yalanıyla 50 bin TL’yi üç çantaya ayırarak verdikleri adreslere bırakmasını istedi. Dolandırıcıların oyununa gelen Y.B., para dolu çantayı istenildiği gibi bir çöp tenekesine bıraktı. Dolandırıcılar parayı alması için 12 yaşındaki A.Ç.’yi gönderdi. A.Ç. parayı alarak şebeke yöneticilerine teslim etti.

        ALTIN İSTEDİLER

        Aynı dolandırıcılar Y.B.’den, bu kez ‘altın’ istedi. Y.B. altını olmadığını söyledi. Bankadan kredi çekip altın almasını istediler. Y.B., bankaya giderek 50 bin TL kredi çekmek istediğini söyledi. İşlemler devam ederken dışarı çıkan Y.B.’nin konuşması ayakkabı boyacısı kılığındaki polisi şüphelendirdi. Polis, Y.B. ile görüşerek bilgi aldı. Polis, Y.B ile birlikte dolandırıcılarla buluşacakları adrese gitti. Y.B., yine çöpe 50 bin TL değerindeki altınları bıraktı. Altınları almaya gelen 12 ve 24 yaşlarındaki iki dolandırıcı suçüstü yakalandı. Polis, son iki ay içinde bu yöntemi kullanan 24 dolandırıcıyı yakaladı. Bunlardan 13’ü tutuklandı; 6’sı adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı. Yaşı küçük olan 5 çocuk ise serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ