Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'li Tan'dan hacı sitemi Altan Tan: Ne yaptıysak hacca gidemedik

        HABERTÜRK/ANKARA

        HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM’de yaptığı basın toplantısında hac talebinin yerine getirilmemesini eleştirdi.

        Milletvekilleri ve ailelerine, hac için belli bir kontenjan ayrıldığını belirten Tan, Suudi Arabistan’ın verdiği vize ile hacca gidildiğini belirtti. Bu yıl yaklaşık 50 milletvekilinin hacda olduğunu dile getiren Tan, kendisinin hacca gidemediğini kamuoyunun bilmesini istediğini söyledi.

        Tan, “Geçen sene de, bu sene de benim hac talebim karşılanmadı. Evde eşim ‘Sen bu işin üzerinde yeterince durmuyorsun’ deyince, ‘Başbakanlığın Özel Kalem Müdürü’nün telefonu bu, aç konuş’ dedim. Eşim de ne yaptıysa maalesef bu sorunu çözemedi” dedi. Tan, “Defalarca yaptığımız telefonla müracaatlar ‘Size döneceğiz’ diyerek geçiştirildi. VIP salonunda hacca giden AK Partili milletvekili arkadaşlarımla karşılaştım, durumu onlara da anlattım, ellerini açıp çaresizliklerini ortaya koydular. Geçen sene, Bekir Bozdağ’la uçakta yan yana oturduk, bizzat talebimi ilettim, o da bana dönmedi. Hacca giderken de torpil, ayrımcılık ve çifte standart var" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ