Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Öcalan'ın ablası vefat etti

        İMRALI'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın ablası 75 yaşındaki Havva Keser öldü.

        Adana merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yakapınar Mahallesi'nde yaşayan Havva Keser, yüksek tansiyon, şeker ve beyin kanaması teşhisiyle yaklaşık bir ay önce Özel Adana Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yoğun tedaviye alınan Havva Keser'in bu sabah vefat etti.

        Demokratik Bölgeler Partisi kaynakları, Havva Keser'in nerede toprağa verileceğine bu sabah İmralı'ya bayram ziyaretine giden Mehmet Öcalan'ın ağabeyi Abdullah Öcalan ile yapacağı görüşmede karar verileceğini belirtti.

        Cenaze töreni için bu karar beklenirken, Havva Keser'in oğlu Osman Keser, "Abdullah Öcalan'ın cenazeye katılması en doğal hakkıdır. Ancak bu konuda bizim bir bilgimiz yok. Buna devlet, kendisi ve avukatları karar verecek" dedi.

        Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre ise İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan, mevzuat engeli nedeniyle ablasının cenazesine katılamayacak.

        AİLESİ CENAZEYE KATILMASINI İSTİYOR

        Tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybeden Abdullah Öcalan'ın ablası Havva Keser'in oğlu eski Yakapınar Belediye Başkanı Osman Keser, dayısının herkes gibi yasadan faydalanarak annesinin cenazesine katılmasını istediğini söyledi.

        İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın Adana merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Mahallesi'nde yaşayan ablası Havva Keser, yüksek tansiyon, şeker ve beyin kanaması teşhisiyle 6 Eylül 2014 günü Özel Adana Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yoğun tedaviye alınan Havva Keser bu sabah vefat etti. Bu olay üzerine Keser'in oğlu eski Yakapınar Belediye Başkanı Osman Keser hastaneye geldi. Cenaze işlemlerini gerçekleştirdi.

        Keser, hastane önünde beklerken yaptığı açıklamada annesini yaklaşık bir ay önce şeker, tansiyon gibi rahatsızlıklar yüzünden hastaneye yatırdıklarını, bu sabaha karşı hayatını kaybettiğini belirterek, "Annemin nereye gömüleceğine İmralı'ya giden dayım ile Abdullah Öcalan karar verecek. Ona göre annemi ya Yakapınar'a ya da doğum yeri olan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyüne defnedeceğiz. İmralı'dan gelecek kararı bekliyoruz" dedi.

        Keser, cenazeye dayısı olan Abdullah Öcalan'ın da katılmasını istediklerini ifade ederek, "Yakını ölen cezaevindeki vatandaşların cenazesine katılmasını içeren yasa var. Daha önce gördük, yakını ölen generaller cenazesine katıldı. Biz bu ülkenin bir vatandaşı olan dayımızın da ablasının cenazesine katılıp cenazeye omuz vermesini istiyoruz. Ancak buna karar verecek olan devletimizdir. Biz, uygulanan bu yasanın herkese eşit şekilde uygulanmasını bekliyor ve Öcalan'ın cenazeye katılmasını istiyoruz" diye konuştu.

        Cenaze İmralı'dan gelecek karar nedeniyle hastanenin morgunda bekletiliyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ