Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı TBB Başkanı Metin Fevzioğlu'dan HSYK seçimine ilişkin açıklama

        SATUK BUĞRA GÜNEY/HATAY

        Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın davetlisi olarak Hatay'da bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, gerçekleştirilen HSYK seçimlerini üzüntü ile izlediklerini söyledi.

        Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Feyzioğlu "Bize ona buna bağlı değil bağımsız yargı lazım" diyerek: "Hükümetin hiç gizlemeden kulis yaptığı bir taraftan da Cemaatin çalışmalar yürüttüğü bir seçimden ben yargı bağımsız olacak diye bir sonuç değil yargı kime bağlı olacak diye bir soru işareti çıkartıyorum sadece. Bize ona yada buna bağlı yargı değil bağımsız, tarafsız, adil yargılama yapabilen ve hesap verebilen bir yargı lazım. Bunu sağlamaya elverişli bir sistem olmadığı sürece yargı üzerine yargı dışı güçler çatışır durur" dedi.

        Türkiye'nin IŞİD' karşı müsamahalı davrandığı algısının kamuoyunda var olduğunu iddia eden Feyzioğlu, "Dünya devletleri Ortadoğu'da politikalarını revize ederken saplantılı dış politika yürüten Türkiye, Esad'ın devrilmesine kilitlenmiş bir şekilde, her türlü politikasını ve eylemini Esad'a karşı belirlemiş ve böylece IŞİD'in güçlenmesine maalesef sebebiyet vermiştir. Türkiye'nin Irak'ın ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne mutlak olarak saygı göstereceğini ilan edip sınırını teröristlere karşı mühürlemesi kaçınılmazdır" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ