Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hemşireye saldıran doktor konuştu! Hemşireye saldıran doktor konuştu: Hastane yönetimi beni bu hale getirdi

        Ahmet YUKUŞ/HABERTÜRK

        Hastane yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Kaan Kamaşak ile tartışması ve erkek hemşire H.Y.'ye makasla saldırdığı iddiaları ile ilgili konuşan Sedat D., hastanede ameliyatlarda kullanılan birçok cihazın bozuk olduğunu ve bunu dillendirdiğinden ötürü hastane yönetimiyle sıkıntı yaşadığını öne sürdü.

        Sedat D. şunları söyledi:

        "Hastanemize başvuran 60 yaşındaki Ö.A.'nın safra kesesinde taş olması nedeniyle ameliyata aldım. Ameliyat sırasında halk arasında lazer cihazı olarak bilinen laparaskopi cihazı görüntüsünün bozuk olduğunu gördüm. Daha önce bu sorunu yetkililere iletmeme rağmen çözülmedi. Cihazın ara ara normale dönmesi ile asıl ameliyat 25 dakikada bitirdim. Ancak, aksaklıklardan dolayı hasta 2.5 saat narkoz aldı. Bundan dolayı hastanın ameliyat sırasında tansiyonu yükseldi. Yoğun bakımda hastanın tansiyonu yeniden yükselmesi üzerine gerekli müdahaleyi yaptım. Nöbetçi olmamama rağmen gece 23.00'e kadar hastayı başında bekledim. Normale döndükten sonra, hastanın yatağa alınması talimatını verdim. Sabah geldiğimde hastanın yatağında olmadığını, yatağının yeni yatan bir hastaya verildiğini gördüm. Klinik hemşiresine, 'böyle bir sistemi dünyanın hiçbir yerinde olmadığını, bir hastanın yatağını başka bir hastaya verilmesinin etik ve doğru olmadığını' söyleyince aramızda tartışma oldu. Hemşire H.Y., olayla hiçbir ilgisinin olmamasına rağmen olaya kendini kattı. Bana karşı hoş olmayan tavırlarla hesap sormaya kalkışınca aramızda kavga çıktı."

        "TARİHİ GEÇMİŞ CİHAZLAR KULLANILIYOR"

        Hastaneden hizmet alımı olduğu için uzman radyoloji doktoru yerine, Dicle Üniversitesi'nden asistan getirildiğini ileri süren Dr. Sedat D., kullanılan birçok cihazın tarihinin geçtiğini öne sürerek şu iddialarda bulundu:

        "Onkologların kanser teşhisi koyduğu R.P. adlı kadın hastayı 2 yıl boyunca kimse riskli olduğu için ameliyat etmiyordu. Hasta bana gelince ameliyatını yapıp, tüm kanser dokusunu aldım. Hasta diyabetli olduğu için yoğun bakımda şekeri yükseldi. Tedavi vermeme rağmen hastanın şekeri düşmedi. Daha sonra şeker ölçme stribinin son kullanma tarihinin 3 ay geçtiği fark ettim. Bu durumu hastane yöneticisine bildirdim. Kendisi, 'haberimiz var, ama yine de kullanıyoruz' dedi. Bunun halk sağlığı açısından bir skandal olduğunu dile getirince beni genel cerrahi kliniğinden uzaklaştırmak istediler."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ