Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam H&M ırkçılıkla suçlanan kampanyasından dolayı özür diledi - İş-Yaşam Haberleri

        H&M firması, geçtiğimiz günlerde internet sitesinde siyahi bir çocuk mankene, üzerinde "Ormanın en havalı maymunu" yazan bir kıyafetle ürün pazarlayınca ırkçılık gerekçesiyle tepki toplamıştı. Ürün görseli kısa sürede mankensiz bir versiyonla değiştirilirken olayın yankıları sürüyor.

        REKLAM

        H&M marka yüzü olan ünlü müzisyen The Weeknd'in yanı sıra Lebron James, Romelu Lukaku, Diddy gibi pek çok ünlü sima da ırkçı olmakla suçlanan reklam kampanyasına karşı reaksiyon gösteriyor.

        https://www.instagram.com/p/BdtS-hsBUNk/

        Dünyanın en iyi basketbolcularından biri olarak gösterilen Cleveland Cavaliers oyuncusu Lebron James, instagram sayfasında H&M reklamında kullanılan görselde çocuğun kıyafetine bir taç koyarak "dünyanın kralı" yazdı ve takipçileriyle paylaştı. Diddy de benzer şekilde resimle oynayarak "Dünyanın en havalı kralı" yazdı ve resmi paylaştı.

        The Weeknd ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada H&M ile bundan böyle çalışmayacağını ve kampanyadan rencide olduğunu belirten bir mesaj paylaştı.

        27 yaşındaki müzisyen "Bu fotoğraf sabah sabah beni şok etti ve çok utandırdı. Derinden rahatsızlık duyuyorum ve artık H&M ile çalışmıyorum." ifadelerini kullandı.

        Manchester United'ın golcüsü Romelu Lukaku da H&M'in kampanya fotoğrafını editleyerek "siyah mükemmeliği" mesajını Instagram hesabından paylaştı.

        H&M büyüyen tepkiler üzerine web sitesinden ve tüm sosyal medya hesaplarından bir özür metni yayınladı, "Hatalıyız ve derin üzüntü duyuyoruz. Özür dileriz" açıklamasında bulundu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ