Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'ye ait ses kaydı yayınlandı, IŞİD lideri öldürüldü mü

        ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısından sonra öldüğü iddia edilen IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınlandı.

        IŞİD, sosyal paylaşım sitelerinden Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydını yayınladı.Bağdadi olduğu iddia edilen kişi, "Kafirler istemese de" başlıklı ses kaydında IŞİD mensuplarının hiçbir zaman savaştan vazgeçmeyeceklerini söylüyor. Bağdadi olduğu öne sürülen şahıs, "IŞİD tek nefer kalıncaya kadar savaşmaya devam edecek. Çünkü onda izzeti gördüler, zulme son verdiler. Savaşmaktan asla vazgeçmeyecekler çünkü onur ve saygıyı onda buldular. Savaşmaktan vazgeçmeyecekler çünkü zafer onların." ifadelerini kullandı.

        Her zamankinden güçlü olduklarını ifade eden şahıs, "Haçlı seferi" olarak nitelendirdiği son saldırıların kendilerini yıldırmadığını aksine azimlerini artırdığını söyledi. Bağdadi olduğu iddia edilen kişi konuşmasında ABD ve koalisyon güçlerini kendilerinden korktuğunu iddia ederek, bu yüzden kara gücü göndermekten kaçındıklarını savundu. Hava harekatlarının kendilerini durdurmayacağını söyleyen Bağdadi, "İlerleyişimiz Roma'ya kadar sürecek." diye konuştu.

        Ses kaydında Bağdadi, "Ey Müslümanlar İslam devletinin yeni ülkelere uzanacağı müjdesini sizlere veriyoruz. Arabistan, Yemen, Mısır ve Libya ve Cezayir'e kadar uzanacak, burada bize biat edenlerin de biatlerini kabul edeceğiz. Tüm cemaatleri ilga edip buraları İslam devletinin vilayetleri haline getirip vali atayacağız. Buralardaki valilerimize her bir ferdin gidip biat etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

        IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi, ABD'nin gerçekleştirdiği hava operasyonunda ilk olarak yaralandığı ve sonrasında da öldüğü iddia edilmişti. IŞİD ise Bağdadi'nin öldüğünü doğrulayarak Saddam Cemal'in örgütün başına geçtiği belirtilmişti. Ebubekir Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen bu ses kaydı ise kafaları soru işaretleri oluşturdu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ