Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail’e sınır dışı nedeniyle sert tepki gösterildi

        GAZETE HABERTÜRK

        Dışişleri Bakanlığı, Kudüs’te düzenlenen bir iftar programına katılmak üzere İsrail’e giden 9 Türk vatandaşının Tel Aviv’deki Uluslararası Ben Gurion Havaalanı’nda güvenlik birimleri tarafından saatlerce alıkonulmasını ve 7’sinin sınır dışı edilmesini kınadı. Bakanlık, “Tutumları konusunda tatminkâr bir açıklama yapmamış olmaları hiçbir şekilde kabul edilemez” açıklaması yaptı.

        Dışişleri Bakanlığı ayrıca, konuya ilişkin izahat vermesi için, Ankara’daki İsrail Maslahatgüzarı’nı bakanlığa çağırdı. İsrail’de TRT görevlileri dışında sınır dışı edilen 7 kişiye ayrıca 10 yıl ülkeye giriş yasağının da getirildiği iddia edildi. Heyette Star Gazetesi’nden Halime Kökçe, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, TRT Haber’den Özden Ayvaz ile Hüseyin Günay, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, aktivistler Kemal Özdal, Durdane Özdal, Fatih Bolcan ile Sümeyra Bolcan yer alıyordu.

        Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden (BYEGM) yapılan açıklamada da “Türk gazeteci heyetinin geçerli vizeye rağmen girişlerine izin verilmemesi seyahat, düşünce ve basın özgürlüğüne yönelik açık bir müdahaledir” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ