Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Ünlü sanatçı Hülya Avşar, kansere yenik düşen annesi Emral Avşar'ın ölümüyle ilgili yasal işlemleri başlatmak için mahkemeye başvurdu. Avşar'ın kendisi ve kardeşlerine mirasçılık belgesi verilmesi için yaptığı başvuru mahkemece kabul edildi.

Canan İSPİR / İSTANBUL (AJANS HABERTÜRK)


Sanatçı Hülya Avşar, 4 Şubat'ta akciğer kanseri nedeniyle 68 yaşında yaşamını yitiren Emral Avşar'ın ölümüyle ilgili yasal işlemleri başlatmak için önceki gün avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurdu.

3 kız kardeş mirasçı oldu


"Amiral" lakabını taktığı annesini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Avşar, önceki gün avukatı İbrahim Öztürk aracılığıyla Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda annesinin 4 Şubat 2009 tarihinde vefat ettiğini ve geride yasal mirasçı olarak kendisi, kızkardeşi Helin ve ablası Leyla Avşar'ı bıraktığını belirtti. Avşar, Medeni Kanunu'nun 495. maddesi uyarınca kendisi ile kardeşleri adına veraset ilamı (mirasçılık belgesi) verilmesi istedi. Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi, nüfus kayıtlarının incelenmesinin ardından muris (ölen) Emral Avşar'ın kızları Leyla, Hülya ve Helin Avşar'ın mirasçı olarak atanmasına karar verdi. Avşar kardeşlerin önümüzdeki günlerde annelerinden kalan malların tespiti için "tereke" davası açması bekleniyor.

Veraset ilamı nedir?

Ölen bir kimsenin mirasçılarını gösteren ve mahkemelerce verilen belgeye veraset ilamı (mirasçılık belgesi) denilmekte. Yakınlarını kaybeden kişilerin bir ay içerisinde en yakın Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat etmesi gerekiyor. Mahkeme tarafından bu belgenin verilmesinin ardından mirasçıların müracaatı ile ölen kişinin mirasının tespiti için "tereke" davası açılır. Tereke kapsamında ölenin vasiyetname bırakmadığı tespit edilirse mallar yasa tarafından belirlenen oranlarla varisler arasında paylaştırılır.

BAKMADAN GEÇME