Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya Afrika'ya silah gönderecek!

        Rusya'nın, Mali'ye, terörle mücadele alanında destek vereceği belirtildi.

        Mali Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, beraberindeki heyetle başkent Bamako'ya gelen Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov'un çeşitli temaslarda bulunduğu bildirildi.

        Bogdanov'un, görüşmelerde, "Rusya'nın, yıllardır askerlerinin eğitilmesine katkı sağladığı Mali'nin terörle mücadelesine destek vermeye devam edeceğini" belirttiği aktarılan açıklamada, "Bogdanov, terörle etkin mücadele yürütebilmesi için Mali'ye silah göndermeye hazır olduklarını duyurdu." ifadesi kullanıldı.

        Mali Dışişleri Bakanı Abdulaye Diop, basına yaptığı açıklamada, Rusya'nın, egemenliğini korumaya çalışan Mali'nin stratejik ortağı olduğunu söyledi.

        Bir araya gelen Rusya ve Malili heyetlerin, teçhizat, havayolu, maden ve yenilenebilir enerji alanlarında şirketlerin kurulması konusunda anlaşmalar imzaladıkları da belirtildi.

        Ülkede 2012'de başlayan şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla hükümet ile ülkenin kuzeyinde özerklik isteyen silahlı gruplar arasında Cezayir'de 2015'te barış anlaşması imzalanmıştı. Ancak 2013'te Fransız güçlerince dağıtılan ve barış sürecine katılmayan silahlı gruplar, ülkenin kuzeyine ve orta kesimine yeniden yerleşmeye çalışıyor.

        Mali'de son dönemde düzenlenen en kanlı terör saldırısı 20 Kasım 2015'te başkentteki Radisson Blu Otel'inde yaşanan rehine olayıydı. İslami Mağrip El Kaidesi'ne bağlı El Murabitun örgütünün üstlendiği saldırıda 22 kişi yaşamını yitirmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ