Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İtalyan donanmasına mülteci kazasıyla ilgili soruşturma

        2013'te İtalya'ya ait Lampedusa Adası'nın 100 kilometre güneyinde gerçekleşen ve yaklaşık 300 kişinin ölümüyle sonuçlanan deniz kazasıyla ilgili İtalyan donanmasından bazı isimlere soruşturma açıldı. Suriyeli mültecileri taşıyan bir balıkçık teknesinin batması sonucunda 100'den fazlası çocuk olmak üzere 300 kişi hayatını kaybetmişti.

        Suriye'den gelen ve 480 kişiyi taşıyan bir balıkçı teknesi 11 Ekim 2013'te battı. Gemideki yolcular İtalyan birimlerine yardım çağrısında bulunsa da İtalyan yetkililer, yardım çağrısını gemiye 235 kilometre uzaklıkta Maltalı yetkililere iletti. Ancak Malta gemileri gelene kadar bir çok mülteci hayatını kaybetti.

        Gemide bulunan isimlerden biri olan Halepli doktor Mohanad Jammo, öğlen 11'de İtalyan yetkililere telefonla ulaşarak durumu anlattığını ancak saat 1'e kadar herhangi bir gelişme yaşanmadığını söyledi. 1'de tekrar İtalyan yetkililerle görüştüğünü söyleyen Suriyeli doktor, bu konuşmada ise İtalyan yetkililerin kendisine Malta birimlerinin numarasını verdiğini belirtti. Jammo, Malta gemilerinin akşam 6'da kendilerine ulaştığını ancak o saate kadar çocuklarının çoğunun hayatını kaybettiklerini söyledi.

        Konuyla ilgili hakkında soruşturma başlatılanlar arasında, daha önce yönettiği başarılı kurtarma operasyonları nedeniyle onur madalyası alan teğmen Catia Pellegrino da bulunuyor.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ