Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Clinton için yeni bir umut!

        ABD'de bir grup bilgisayar bilimcisi ve avukat, üç kritik eyalette seçimlerin manipüle edilmiş olabileceğini söyledi ve seçimleri kaybeden Demokrat aday Hillary Clinton'a yeniden sayım talebinde bulunma çağrısı yaptı.

        Michigan Üniversitesi Bilgisayar Güvenliği Merkezi direktörü Alex Halderman yaptığı açıklamada, Wisconsin eyaletinde Clinton'ın oylarında bilgisayar hatası bulunabileceğini söyledi.

        Halderman'ın açıklamasına göre Clinton, eyaletin elektronik oylama yapılan ilçelerinde kağıt oy pusulası kullanılan ilçelere göre yüzde 7 daha az oy aldı. Wisconsin eyaletini 27 bin oyla kaybeden Clinton, eğer eyalette elektronik oylama yapılan ilçelerde kağıt oylama yapılan ilçeler kadar oy alsaydı 30 bin oy fazla almış olacaktı.

        Clinton'ın kampanya menajeri John Podesta ile görüşen grup, oy sayımlarında bilgisayar hatalarının veya yabancı hacker gruplarının etkili olmuş olabileceğini anlattı.

        Clinton'ın oy farkının çok az olduğu Wisconsin, Michigan ve Pennsylvania eyaletlerinde oyların yeniden sayılmasına yönelik başvuru yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ