Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Astana görüşmelerine Ürdün de katılacak!

        Geçtiğimiz ay Astana görüşmelerinde alınan Suriye'deki ateşkesin kalıcılaştırılması kararının sahada nasıl uygulanacağının görüşülmesi için Türkiye, Rusya ve İranlı yetkililer bugün yeniden bir araya geldi.

        Kazakistan’ın başkenti Astana’da Türkiye, Rusya ve İran’ın katılımıyla Suriye’deki ateşkesin güçlendirilmesini sağlayacak ortak mekanizma üzerine yapılan görüşmeler sona erdi.

        Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilecek görüşmeye, Türkiye, Rusya ve İranlı yetkililerin yanısıra Birleşmiş Milletler ve Ürdün'den temsilcilerin de katıldığı açıklandı.

        Rusya heyeti başkanı Stanislav Gadcimogamedov, gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmelerde Suriye’deki ateşkesin sağlanması süreci, ateşkesin etkin bir şekilde izlenmesi ve kontrolünün sağlanması mekanizmalarının yanı sıra provokasyonların önüne geçilmesi konularının tartışıldığını belirtti.

        Karşılıklı güvenin sağlanması ve insani yardımların engelsiz bir şekilde ulaştırılması için tedbirlerin de ele alındığını kaydeden Gadcimogamedov, “Heyetler, Suriye’deki ateşkesin sağlanmasında işbirliğine devam etmeye hazır olduğunu yinelediler.” dedi.

        LAVROV'DAN AÇIKLAMA

        Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Venezuela ziyaretinde Astana görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Lavrov, bugünkü görüşmede daha önce varılan ateşkesi sağlama anlaşmasının detaylarının görüşüldüğünü ve üçlü mekanizmayla ilgili teknik konuların masaya yatırıldığını söyledi.

        Lavrov ayrıca toplantıda, barış görüşmelerine katılacak hükümet ve muhalefet heyetlerini oluşturma konusunun da ele alındığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ