Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Londra'daki yangının ilk kurbanı Muhammed Alhajali yangın sırasında Suriye'yi aramış!

        Londra'da 24 katlı Grenfell Tower'da yaşanan yangının kimliği tespit edilen ilk kurbanın 23 yaşındaki Suriyeli göçmen Muhammed Alhajali olduğu açıklanmıştı. Alhajali'nin yangın sırasında telefonla ailesine ulaşmaya çalıştığı ortaya çıktı.

        2014 yılında iç savaş nedeniyle Suriye'yi terk ederek İngiltere'ye yerleşen ve burada inşaat mühendisliği öğrenimi gören Alhajali ile ilgili bir açıklama yayınlayan Suriye Dayanışması isimli grup, "Muhammed, savaştan ve ölümden kaçmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkmıştı. Ancak ölüm onu İngiltere'de, kendi evinde yakaladı." ifadelerini kullandı.

        Kurumdan yapılan açıklamada Muhammed'in Ömer isimli kardeşiyle binanın 14. katında yaşadığı ve yangın çıktıktan sonra binadan kaçmaya çalıştıkları belirtildi. Ancak evlerinden çıkan iki kardeş merdivene ulaşmaya çalışırken birbirini kaybetti. Ömer daha sonra itfaiyeciler tarafından kurtarılırken, Muhammed dairesine geri döndü ve Suriye'deki aile bireylerine ulaşmaya çalıştı.

        REKLAM

        Suriye Dayanışması'nın açıklamasında, "Muhammed, Suriye'den bir arkadaşıyla 2 saat boyunca telefonda konuştu. Kurtarılmayı bekledi. Ailesine ulaşmayı denedi ancak Suriye'deki durum nedeniyle onlara ulaşamadı. Ailesini 4 yıldır görmüyordu. Alevler dairesine ulaştığı zaman, arkadaşıyla vedalaştı ve ona ailesine iletimesi için bir mesaj aktardı. Muhammed bu ülkeye güvenlik için gelmişti ancak Birleşik Krallık onu koruyamadı." ifadeleri yer aldı.

        Alhajali ailesinden yapılan açıklamada Ömer'in durumunun iyi olduğu ve Muhammed'in cenazesini almaları için Şam'daki ailesine vize çıkartılmaya çalışıldığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ