Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

AHT Muhabirleri Eray EROLLU'nun haberi...

Beyoğlu ve Şişli'de iki ayrı markete iftar saatinde molotofla saldıran terör örgütü yandaşı oldukları ileri sürülen yüzleri maskeli bir grup, seyir halindeyken durdukları belediye otobüsünü de molotof kokteyli atarak yaktı. İftar saati olması nedeniyle olaylarda ölen ya da yaralanan olmadı. Olay yerinden geçen bir vatandaş, otobüsün alev topuna dönüşünü saniye saniye görüntüledi.

Terör örgütü yandaşı oldukları ileri sürülen kimliği belirsiz ve yüzleri maskeli yaklaşık 15 kişilik grup, Beyoğlu Darülaceze Caddesi üzerinde Cemal Kamacı Spor Kompleksi yakınında seyir halindeki otobüsün önünü keserek durdurdu. Otobüsün önce camlarını kıran terör örgütü yandaşları, daha sonra otobüsün içerisine molotof kokteyli attı.



OTOBÜS ALEV TOPUNA DÖNDÜ
Bir anda ne olduğunu anlayamayan ve alev alev yanmaya başlayan otobüsten son anda kendini kurtaran otobüs şoförünün hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi ve itfaiye ekibi sevk edildi. İçerisinde yolcu olmayan otobüs kısa sürede alev topuna dönerken, olay yerine gelen iftaiye ekiplerinin müdahalesi ile sündürüldü. Otobüs yangın sonrası kullanılamaz hale geldi.

Resimler için tıklayınız!

İKİ MARKETE MOLOTOF
Otobüsün alev almasının ardından olay yerinden kaçan terör örgütü yandaşları, daha sonra iki ayrı markete saldırdı. Kimliği belirsiz yüzleri maskeli grup, Şişli Mahmut Şevketpaşa Mahallesi Mithatpaşa Caddesi Keser Sokak üzerindeki markete (KİM) ve Beyoğlu Piyalepaşa Mahallesi Piyalepaşa Caddesi üzerindeki markete (BİM) molotof kokteyli attı. Maddi hasar meydana gelen marketlerde iftar saati nedeniyle fazla kişi olmadığı için ölen ya da yaralanan olmadı.

Polis, saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

BAKMADAN GEÇME