Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Habur Sınır Kapısı'na alternatif sınır kapısı Ovaköy

        Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin bağımsızlık referandumu kararı alması üzerine Kuzey Irak yönetimine karşıHaburSınır Kapısı'nın kapatılması gündeme gelmesi üzerineHabur'a alternatif olarak Şırnak'ın Silopi İlçesi Ovaköy Köyü'nde kapı açılması planlanıyor.

        DHA'nın haberine göre; IKBY'nin bağımsızlık referandumu gerçekleştirmesinin ardından Türkiye'den çeşitli yaptırımlar alınmasıyla ilgili yapılan tartışmalarda, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde bulunan ve Kuzey Irak'a açılanHaburSınır Kapısı'nın kapatılacağı tartışılırken, gözler 2013 yılında dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın gündeme getirdiği Silopi Ovaköy ve Aktepe'de 2 yeni sınır kapısının açılmasına çevrildi.

        REKLAM

        Geçen 4 yıl zarfında gündeme gelen ve Türkiye-Irak-Suriye sınırlarının kesiştiği noktada olan Ovaköy'de her hangi bir ilerleme kaydedilmediği belirtildi. 5 haneli olan ve kimsenin yaşamadığı Ovaköy Köyde giriş çıkışlar askerler tarafından kontrol ediliyor.

        HaburSınır Kapısı'na 15 kilometre uzaklıkta bulanan Ovaköy Köyü Kuzey Irak'taki Hayırsız Dağları'nın karşısında yer alıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ninHaburSınır Kapısı'na alternatif kapı olarak Ovaköy köyünde kapı açılması yönünde açıklaması ile Ovaköy köyü tekrar gündeme gelmiş oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ