Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

‘Sessiz Gemiler’ dizisinde İpek karakterini canlandıran Aysun Kayacı rolü için bir dizi değişimden geçmiş. ''Saçlarımı boyattım. Makyajı bıraktım. Aldığımız kıyafetlerin bana yakışmaması için uğraştık'' diyor

Bir dönem podyumların en aranılan mankenlerinin başındaydı Aysun Kayacı... Son yıllarda ise sadece oyuncu ve sunucu kimliğiyle seyirci karşısına çıkıyor. Bu sezon ise Kayacı, hem ATV’de ''Sessiz Gemiler''de rol alıyor, hem de NTV’de Müjde Ar, Pınar Kür, Çiğdem Anad gibi mesleklerinde tecrübesi ve başarısıyla ön plana çıkmış kadınlarla birlikte yaptığı sohbet programı ''Haydi Gel Bizimle Ol'' ile adından söz ettiriyor. Aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi olan Kayacı, henüz kendisini başrol oynayacak kadar yeterli görmediğini anlattı.

Geçen sezon Kader karakterini canlandırdığınız Doktorlar dizisinden ani bir kararla ayrıldınız, bunun sebebi gerçekten sadece hastane ortamını sevmemeniz miydi?
Hastane ortamını sevmiyorum. Doktorlar dizisinin kadrosu çok magazinin gündeminde olan oyunculardı. Ben de dahil. O yüzden de yapacağım açıklama çok önemliydi. Diziyi çok seviyordum ve severek de oynuyordum. Çekimlerin yapıldığı yer bir kanser hastanesiydi. Beni çok etkiliyordu.
Sürekli hastanedesiniz. Birazcık psikolojim bozuldu. Hastane Gebze’deydi ve çekimlerden dolayı okuluma gidemiyordum. Ameliyatların çekimi detaylıydı ve inanılmaz uzun sürüyordu. Benim için çok zor oluyordu. Hastanede hastalara çok üzülüyordum. Artık hayatım mutsuz geçmeye başlamıştı. Açıkcası yükselmekte olan bir oyuncu olduğumu düşünerek bana daha çok şey katacak bir proje istiyordum. Ben ''Doktorlar''dan ayrıldıktan çok sonra, ''Sessiz Gemiler''den teklif geldi.

AYSUN KAYACI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Size bu sezon kaç teklif geldi ve neden ''Sessiz Gemiler''i seçtiniz?
''Doktorlar'' dizisi benim için bir geçiş projesiydi. Çünkü ben dizi oyunculuğuna Metin Akpınar, Ayten Gökçer, Sevinç Erbulak ve Alp Kırşan ile ''Çat Kapı'' isimli sit - com’la başladım. Mankenliği de bıraktım. Kendimi televizyon dizisi oyuncusu olarak tanımlıyorum. Bence bana öyle söylenmeli.
Sonuçta oyuncu değiliz. Ne çok iyi sinema oyuncusuyum, ne de çok iyi tiyatro oyuncusuyum. Oyuncu koçluğumu ''Doktorlar'' dizisinde birlikte oynadığımız Yeşim Ceren Bozoğlu yapıyor. Bu sezon için birçok teklif geldi. Zor bir rolü canlandırmak istedim ama yine de bütün yükü üzerime binecek bir dizi de olmamasına dikkat ettim. Buna cesaret edemedim. Önemli bir rol istedim ama en başrol olsun istemedim. Bunun için ''Sessiz Gemiler'' benim için muhteşem bir kombinasyon. İlk önce senaryoya baktım. İlk iki bölüm verildi bana okumam için ve nefes nefese okudum. Dizinin yapım şirketinin Yağmur Ajans olması da, teklifi kabul etmemde etkiliydi. Kadroda birbirinden iyi oyuncular vardı. Benim için şahane bir teklif oldu. Diğer teklifleri hiç düşünmeden reddettim.

''Sessiz Gemiler''deki ekiple ilişkileriniz nasıl?
Sette hepimiz çok çabuk kaynaştık. Aile gibi olduk. Yönetmenimiz Filiz Kaynak, tecrübeli olduğu için bu hepimiz de bir rahatlık sağlıyor.


''Annemle hep kavga ediyoruz''
Çok duygusal bir dizi çekiyorsunuz, gelen tepkiler nasıl?
Çok iyi. Tabii bunda hem yönetmenimizin hem de oyuncu arkadaşlarımızın etkisi var. Yanlış bir şey yapmama engel oluyorlar. Canlandırdığım İpek rolünü çok sevdim. Role oyuncu koçumla birlikte çalıştık. En acımasız eleştirmenlerim yakınlarım. Tabii, bu eleştiriler yapıcı oluyor. Annemle hep kavga ederim. ''Anne nasıl oynadım'' diyorum. ''Çok güzel'' diyor. Ben de ''off'' deyip kapatıyorum telefonu. Çok güzel demenin bana bir faydası yok. Olumsuz eleştiriyi gerçekten çok seviyorum. Geçmişimde yer aldığım projelerdeki oyuncu arkadaşlarımla hâlâ görüşüyorum. Onların söyledikleri benim için bir kanun gibi. Bana çok yardımcı oluyorlar. Tabii ki izlerken kendimi çok beğenmiyorum ama yanlış bir şey yapmadığımı düşünüyorum. Üstlendiğim görevi yerine getiriyorum. Çünkü çok çalışıyorum. Hiçbir şekilde bugüne kadar olumsuz bir eleştiri almadım. ''Mankenden oyuncu olmaz'', ''Aaa, Aysun Kayacı, sarışın'' diyenlere de bir güzel kapak oldu.

''İpek'' için ne gibi çalışmalarınız oldu?
''İpek'' gibi olmak için gittim saçlarımı boyattım. Bütün kostümlerime kadar dikkat ettim. Bir zamanlar mankenlik yaptığım için giydiklerim biraz fazla yakışıyor. Giydiğim kıyafet çarpıcı durabildiği için kostümcümüzle beraber provalar yaptık. Aldığımız kıyafetlerin biraz bana yakışmaması için uğraştık. Herkes alayım üzerime yakışsın diye uğraşır. Biz de tam tersi oldu. Yani beni gerçekten Bozcaada’dan çıkmış, oralı bir ailenin kızı yapsın istedim. Makyajsız oynuyorum. Saçla, makyajla, kostümle ve oyunculukla ''İpek'' oldum. Bu değişim insanları çok şaşırttı.


Yönetmen ismi vermek zor

''Kısık Ateşte 15 Dakika'' filminden sonra sinema filminde oynamadınız, var mı ufukta başka bir proje?
Şimdiye kadar performansımı gösterebileceğim işleri kabul ettim. Çok göz önünde olmayacağım, en baba başrol değil de, yine görev insanı olabileceğim, kendimi gösterebileceğim işleri istiyorum.Emin adımlarla ilerlemek istiyorum. Sinema olursa neden olmasın.

Çalışmak istediğiniz bir yönetmen var mı?
İsim vermek istemem böyle bir konuda... Çalışmayı çok istediğim yönetmenler var tabii ki. Şimdi birinin ismini verdiğiniz zaman diğeri alınıyor (gülerek). Yönetmen ismi vereceğiniz zaman çok dikkatli olmanız gerekir. Ama Kudret Sabancı’nın yaptığı işleri çok beğeniyorum. Onun ismini vermeden geçemeyeceğim.

Müjde Ar muhteşem
NTV’deki ''Haydi Gel Bizimle Ol'' programında da üç önemli kadınla birliktesiniz, çekimler ve arka planında neler yaşıyorsunuz?
Çok keyifli bir program. Ben zaten bir şey söylüyorum, ilk defa duyuyorlar. Çiğdem Anad ''Benim de kızım birçok şey söylüyor, anlamıyorum. Siz farklı bir kuşaksınız'' diyor. Bazen öyle anlaşamadığımız durumlar oluyor kuşak farkından dolayı. Ama çok zevkli ve güzel oluyor. Hepsi dalında bir numara, duayen isimler. Pınar Kür hocamız zaten. İnanılmaz bir entelektüel. Benim için tam bir öğrenme süreci bu program. Bu yüzden de zevk alıyorum öğrenmekten. Müjde Ar, muhteşem bir kadın. Onunla oyunculuk anlamında bir projede yer almayı da çok isterim.

Dersimi iyi çalışıyorum

Mankenlerin kültür durumları sürekli tartışılan bir konu. Siz NTV’de böyle bir program yapıyorsunuz. Bu anlamda hakkınızda bir eleştiri kulağınıza geldi mi?
''Aptal kadın makbuldür'' diye düşünüyorlarsa üzgünüm yani. Öyle değildir. Öyle düşünenler de bana fazla yaklaşmasınlar, rahatsız etmesinler. Tabii ki çok akıllıyım demiyorum ama memlekette olan, bitenden haberimiz olması lazım. Gündemi takip ediyorum. Bu program olmadan önce derslerimden dolayı bu kadar takip etmezdim ama şimdi bir yandan senaryo, bir yandan ders, bir yandan da programa çalışıyorum. Vakitsizlikten şikâyetçiyim ama yoğunluktan şikâyetçi değilim. Önceden çok spor yapardım ama şimdi bu zamanlarımı uyuyarak, masaj yaptırarak, dinlenerek geçiriyorum.

Milliyet

BAKMADAN GEÇME