Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Bu hafta yine kendimizi sokaklara attık. İstanbul kazan biz kepçe misali bu haftaki sorumuzu sormak için düştük yollara. Bu haftaki mevzumuz bir hayli karışıktı. Şarkı yarışmalarındaki gelmiş geçmiş en iyi, en sevilen jüri üyesini soracaktık vatandaşa. İnsanlarla uğraşmak hele fotoğraflarını çekmek için kan ter içinde kaldık. Anketörlerin ve sokaklarda yardım kampanyaları için çalışanların işinin ne kadar zor olduğunu bizzat yaşayarak gördük.

AMACIMIZA ULAŞTIK

Kimi tersledi, kimi ise "Ne satıyorsunuz kardeşim?" dedi. Ama sonunda amacımıza ulaştık. Vatana millete hayırlı olsun.

Popstar Alaturka ve Alaturka Solist'i izliyorum.Orhan Gencebay'ı ve Bülent Ersoy' u çok beğeniyorum. Müzik bilgileri var. Şeyma Benzer-Öğrenci (20)

İlk Popstar en iyisiydi. Armağan Çağlayan ve Ercan Saatçi aklımda kalan jüri üyeleri oldu. Oray Eğin vardı birde resmen şov yapıyordu. Gökhan Işın-Sağlık memuru (30)

Alaturka Solist'i izliyorum. Ahmet Özhan çok başarılı. Bülent Ersoy'un ise müziği iyi biliyor ve yorumları gerçekçi. Muzaffer Gürsoy-Emlakçı (58)

Gencebay bence en iyisi. Herkese çok iyi davranıyor. Kimseyi kırmıyor. Erol Büyükburç ise yarışmada çok agresifti. Nurgen Eryavuz-Dernek Bşk. (57)

Şimdiye kadar en sevdiğim yarışma Popstar Alaturka oldu. Orhan Gencebay'ın babacan tavrını çok seviyorum. Nihat Ekiz-Kuaför (38)

İlk Popstar bence en iyisiydi. Akademi Türkiye'de de Cem Ceminay çok başarılıydı. Popstar Alaturka da iyi. Orhan Gencebay müzik bilgisini konuşturuyor. Armağan ise bir hafta beğendiğini bir hafta beğenmiyor. Serdar Duman-Market sahibi (32)

Diğer yarışmaları unuttum. Popstar Alaturka'yı izliyorum. Bülent Ersoy yarışmaya renk katıyor. Ebru Gündeş'in yorumları iyi. Bir de Oray Eğin vardı. Niye jüriye seçtiler hâlâ anlamış değilim. Gözde Kasaroğlu-Eczacı (40)

Ebru Gündeş'i çok beğeniyorum. Çok efendi bir kız. Şımarıklığı yok. Armağan iyi çocuk ama çok sinirli. Bülent Ersoy çok kültürlü müzik konusunda. Erol Büyükburç vardı bir de, tek hatırladığım yarışmada bardak kırdığı. Nazmiye Kellekulak-Çiçekçi (39)

Bence en iyi jüri üyesi Meral Okay'dı. Gencebay da çok efendi bir adam, kimseyi kırmıyor. Bülent Ersoy ise çok yapmacık davranıyor. Bilal Bayraktar-Milli Piyangocu (36)

Akademi Türkiye en sevdiğim programdı. Pelin Akad'ı çok seviyordum. Yüksel Aytuğ da çok sevimliydi. Oray Eğin ise çok ukala ve çok antipatikti. Bülent Ersoy ve Armağan Çağlayan da çok başarılı bence. Esen Çakırca-Yönetici Asistanı (24)

Akademi Türkiye'yi severek izliyordum. Oray Eğin'e gıcık oluyordum. Armağan Çağlayan ise bence iyi bir jüri üyesi. Şehnaz Hoşgör-Muhasebeci (23)

Popstar Alaturka'yı severek izliyorum. Ama Fuat Güner'i de severdim. Gencebay ise 'Adam gibi adam' derler ya aynen öyle. Nezih Ten-Şoför (45)

Popstar Alaturka'yı seviyorum. Armağan Çağlayan bence çok sevimli. Ersoy'un askerlikle ilgili yorumlarını ise destekliyorum. Mediha Batu-Züccaciyeci (51)

İlk Popstar çok iyiydi. Ahmet San'ı seviyordum. Şimdi ise jüri üyelerini sevmiyorum. Reytingi yükseltmek için saçmalıyorlar. Cem Güneş-Öğrenci (22)

Benim favorim ilk Popstar'dı. Ercan Saatçi çok objektifti. Armağan oradan sivrildi zaten. Meral Okay'ı da severdim. Fatma Dağlıyan-Kalfa (26)

Uzman görüşleri

'Tanrı Armağan'ı jüri olması için yaratmış'


Şu anda devam ettiği için Popstar Alaturka var aklımda. Yetenek yarışması denilince ise Osmantan Erkır geliyor aklıma. Profesyonel jüriler var, bir de uzmanlar. Armağan profesyonel bir jüri üyesi mesela. Kimi zaman çok antipatik ama bazen de çok babacan. Tanrı onu jüri olması için yaratmış. Sonra Ercan Saatçi geliyor benim için. Bir jüri üyesinde olması gereken tüm saldırganlığa sahip. En skandal jüri üyesi ise Sema Çelebi'dir. Uzmanlara gelince; İnçi Çayırlı 10 numara bir uzmandır. Olcayto Ahmet Tuğsuz da öyle. Deniz Seki'nin ise bacaklarını hatırlıyorum sadece.

'Cilveli kadın, sinir bozucu adam...'


Jüriler yerli dizilerin casting'i gibi seçiliyor. Jüri için cilveli bir kadın, bir tane çılgın hatta sinir bozucu bir adam, bir tane denge noktası yani sağduyunun temsilcisi bir de saatsiz bomba yani ne zaman ne yapacağı belli olmayan biri gerekiyor jürilerde. Jüri üyesi denince ilk akla gelen isim Armağan Çağlayan. Renkli, sözünü sakınmıyor. İnsanlar, "Bu adam doğruları söylüyor" diyor. Bugüne kadarki en iyi şarkı yarışması ise Akademi Türkiye'ydi. Reyting normlarının çok uzağındaydı. Gerçek bir yarışma programıydı. En fazla meyve veren yarışma da o oldu zaten.

'Aslolan halk jürisi'

Popüler kültürde aslolan halk jürisidir. Jürinin teknik olarak bir ağırlığı yoktur. Jüri şov parçası ve reyting unsuru. Bu tür programda o ünlüler olmasaydı kimse izlemezdi. Reytingi kavga ve hakaret edenler alıyor. Amerika'da bu tür programlar yıllarca devam edebiliyor. Popüler eğlenceden çok bir şey beklememek lazım. Böyle programlardan star da çıkması imkansız.

Takvim

BAKMADAN GEÇME