Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da öldürülen avukatın sır ölümü çözüldü

        İstanbul'da 1.5 ay önce öldürülen 35 yaşındaki Avukat Serdar Yıldız'ın cinayeti çözüldü. Yakalanan katil zanlısı Ebubekir A. "Kız arkadaşıma laf attı. Boğarak öldürdüm" dedi.Katil zanlısı, cinayetin ardından Yıldız'ın ayakkabasını ve kemerini de kullanmak için aldığını söyledi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, İstanbul Barosuna kayıtlı Avukat Serdar Yıldız'ın ablası Sema Kılıç, 20 Ağustos günü polise başvurarak kardeşinin kaybolduğunu söyledi. Kardeşinin hayatında endişe eden Sema Kılıç'ın şikayeti üzerine polis çalışma başlattı. Yapılan aramalarda kayıp avukat bulunamadı.

        İHBAR ORTAYA ÇIKARDI

        31 Ağustos'ta polise gelen bir ihbarda Yeşilpınar Mahallesi'nde bulunan metruk bir binada ceset olduğu belirtildi. Gelen adrese giden polis, çürümüş bir erkek cesedi ile karşılaştı. Yapılan incelemelerde ve teşhislerde, cesedin 11 gün önce kayıp olan avukat Serdar Yıldız'a ait olduğu belirlendi. Adlı Tıp Kurumu yaptığı incelemede Serdar Yıldız'ın boğularak öldürüldüğünü belirleyince Cinayet ekipleri harekete geçti.

        'AYAKKABASINI GİYDİM, KEMERİNİ TAKTIM'

        Avukat Yıldız'ın cesedinin bulunduğu metruk binaya olay günü kimlerin girip çıktığını araştıran polis şüphelinin Ebubekir A. olduğunu belirledi. Gözaltına alınan şüpheli ifadesinde cinayeti itiraf etti. Katil zanlısı Ebubekir A. polise "Avukat bizim mahaleye gelerek uyuşturucu alıyordu. O binanın içinde uyuşturucu kullanıyordu. Sevgilime laf atmıştı. Tartıştık ben de boğdum. Bayıldı sandım. Üzerine su döktüm, ayılmadı. Sonra ayakkabısını çıkartıp giydim, kemerini de alarak kenhdi pantolonuma taktım" dedi. Zanlı ifadenin ardından adliyeye sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ