Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Markette büyük oyun! Soyguncu sahte polisler tutuklandı

        İstanbul Esenyurt'da girdikleri markette kendilerine polis süsü vererek sigara ve kasada bulunan paraları aldıktan sonra kaçan sahte polislerden ikisi Esenyurt Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. "Nitelikli yağma" suçundan adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Müslim Sarıyar'ın aktardığı bilgilere göre, Esenyurt Battalgazi Mahallesi'nde 3 gün önce yaşanan olayda müşteri gibi markete gelip sigara alan, ardından dışarı çıkan bir kişi, daha sonra yanında biri polis yelekli iki kişiyle tekrar markete girdi. Kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişi, market sahibine "Burada kaçak sigara satıyorsunuz. Ya para cezası ödeyeceksin ya da sigaraları alacağız" diyerek tehdit etti. İşyeri sahibinin "Sigaraları alabilirsiniz" demesi üzerine sahte polislerden biri, kasaya yönelip 300 lira para ile 1300 liralık sigarayı poşete doldurup marketten ayrıldı.

        REKLAM

        Market sahibinin şikayetinin ardından çalışmalara başlayan Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin aracı bulmak için kamera görüntülerini inceledi. Araç ve şüphelilerin bir istasyonda yakıt için durdukları tespit edildi. Aracın kiralık olduğu anlaşıldı. Polis, aracı kiraladığı belirlenen Savaş K. ile Habip K.'yı gözaltına aldı. Her iki zanlı da "nitelikli yağma" suçundan adliyeye sevk edildi. "Nitelikli yağma" suçundan adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

        SABIKALARI VAR

        Kamera görüntülerinde polis yeleği giydiği görülen Savaş K.‘nın çocuğa cinsel istismar, 3 ayrı dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından, Habip K.'nın ise 2 dolandırıcılık ve kumar oynanması için yer temin etmekten poliste kaydı olduğu öğrenildi.

        İKİ ŞÜPHELİ ARANIYOR

        Polis, olay sırasında markette bulunan üçüncü kişi Seyit G. ile dışarıda bekleyen Mehmet Nezir T.'nin yakalanması için araştırmalarını sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ