Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'un lezzet durakları taksiciler ile keşfedilecek

        İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO), Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) ve Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), yerli ve yabancı turistlerin, kentin “lezzet durakları”na ulaşımı için işbirliğine imza attı. “İTEO Taksi Uygulaması” adı verilen aplikasyon kapsamında, İstanbul’a gelip gezdikten sonra güzel bir yemek tatmak isteyen yerli ve yabancı turistler, “Lezzet Haritası”ndaki duraklara götürülecek. Taksicilerin akıllı telefonlara indirip kullanabilecekleri uygulamanın tanıtımı dolayısıyla İTEO Başkanı Yahya Uğur, TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl ve GTD Başkanı Gürkan Boztepe’nin katılımıyla toplantı düzenlendi.

        TURİST RESTORANA YÖNLENDİRİLECEK

        REKLAM

        İTEO Başkanı Uğur, İstanbul’da 17 bin 395 taksinin, 40 bin şoförle günde 800 bin sefer yaparak 1.5 milyon yolcuya hizmet verdiğini söyledi. Uğur, “İçinde yaşadığımız bu kentin turizmine, güvenliğine, sağlığına destek olmamız lazım. Bu uygulama bir ihtiyaçtan doğdu. Çok önemli bir noktaya gidecek” dedi. TÜRES Başkanı Bingöl de tüm lezzet otoritelerinin, Türk mutfağının dünyanın en iyi üç mutfağından biri olduğu konusunda mutabık olduğunu söyledi. Bingöl, artık İstanbul’a gelen turistlerin sadece tarihi ve kültürel mekânlar için gelmeyeceğini söyledi.

        ‘UYGULAMA TÜRK MUTFAĞI İÇİN ÖNEMLİ’

        Turistlerin dünyanın en leziz yemeklerini yemek için de İstanbul’a geleceklerini kaydeden Bingöl, ‘Geldiklerinde nerede ne yiyeceklerini ise en önemli rehberler olan taksiciler sayesinde bilecekler. Taksicilere yön verecek bir uygulama yapıldı. Bu aplikasyona TÜRES üyeleri de kayıt olacak. Gönül rahatlığıyla turist, bu lokanta ve restoranlara yönlendirilecek. Uygulama TÜRES üyeleri, taksici esnafı ve gastronomi turizmi ve Türk mutfağı için çok önemli bir çalışma olacak” diye konuştu. Taksicilerin lezzet duraklarının tanıtımı konusunda büyük bir güç olduğunu belirten GTD Başkanı Boztepe de “İstanbul’un lezzetleri burada. Sokak lezzetleri de çok önemli, marka bir mekân da olabilir. Hepsi bu aplikasyonda olacak. Bu amaçla üç dernek baş- kanı yan yana geldik” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ