Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İzmir'de terör örgütü DEAŞ'a operasyon! Emniyet Müdürü'nden flaş açıklama!

        DEAŞ'ın Suriye'deki Deyr-i Zor komutanı olduğu iddia edilen K.E.H. İzmir'de yakalandı. Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın Habertürk'e yaptığı açıklamada, "Uzun süren bir çalışma ve takip sonrasında operasyon düzenleyerek 4 teröristi de yakaladık. Şu anda sorguları sürüyor" dedi.

        Emniyet İstihbarat, MİT ve Terörle Mücadele ekiplerinin ortak operasyonu ile yakalanan K.E.H'nin Suriye'nin Şaidat kasabasında 700 Suriyeliyi katlettiği bildiriliyor.

        EMNİYET MÜDÜRÜ AŞKIN HABERTÜRK'E KONUŞTU

        İzmir Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı'nın ortaklaşa yaptığı operasyonda yakalanan DEAŞ terör örgütünün sözde 4 komutanı ile ilgili Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın HABERTÜRK'e açıklamalarda bulundu. Aşkın, "Yakaladığımız teröristler DEAŞ içinde çok önemli düzeyde komutanlar. Eylem yapabilecek kişiler. Bu teröristlerin ilimize geldiği istihbaratını aldıktan sonra Milli İstihbarat Teşkilatı ile birlikte çalışmaya başladık. Uzun süren bir çalışma ve takip sonrasında operasyon düzenleyerek 4 teröristi de yakaladık. Şu anda sorguları sürüyor. PKK, FETÖ gibi DEAŞ ile de mücadelemiz tüm hızı ile sürüyor" dedi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Neşet Dikaya'nın haberine göre; toplu katliam videolarının sosyal medyada yayınlandığı öğrenildi. Zanlının terör örgütünün lideri Bağdadi'nin de yakın arkadaşı olduğuöne sürülüyor.

        Habertürk TV'den Gülçin Ayçe'nin aktardığına göre, K.E.H'nin, Bağdadi'den sonra örgütün halifesi olacağı, örgütün Bağdadi'den sonra en önemli ismi olduğu belirtiliyor.

        REKLAM

        Öte yandan 3 üst düzey şüpheli de Gaziantep'te yakalandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ