Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ‘İZMİR'EKÖK İŞ YAPTIK’

        İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası’nın iş birliğinde düzenlenen toplantı, Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşti. Toplantıya, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, AK Parti Konak Belediye başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İzmir milletvekilleri, AK Parti ile MHP İzmir İl başkanları katıldı. Burada konuşan son başbakan Binali Yıldırım, İzmir iş dünyası ve İzmirli bütün paydaşların bir seçeneklerinin olmadığının farkında olduklarını söyleyerek, “Biz istediğimiz gibi seçmen üzerinde oyun kurabiliriz anlayışının değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben İzmir’de milletvekilliği de belediye başkanlığı adaylığı da yaptım. İzmir, o günün konjonktürüne göre çok iyi de destek verdi. Nasip değilmiş, olmadı. Ama İzmir'e belediye başkanı olmadık diye tasımızı, tarağımızı toplayıp gitmedik. İzmir'e kök iş yaptık. iZBAN yapımına başlanmış, bırakılmış ve şehri baştan başa bir inşaat alanına dönüştürmüş bir yapı vardı. İZBAN’ı yaptık, onunla da kalmadık; Torbalı ve Selçuk ilçesine kadar uzattık. Hamza bey başkan olunca Bergama ile Kınık ilçesine kadar da uzatabilir. İzmir, dinamik ve sürekli ihtiyaçları yenilenen bir şehir. Bu sefer bir değişim yapın. İzmir'de bir değişime gidelim." dedi.

        ‘ÖZEL SEKTÖR İLE KAMU İŞBİRLİĞİ ALANLARINI GENİŞLETME ZAMANI GELDİ’

        Türkiye'nin en iyi şartlarına sahip çok güzel bir havaalanını İzmir'e kazandırdıklarını aktaran Yıldırım, “Eğer Körfez geçişi engellenmeseydi şimdi bir Avrasya gibi İzmir'de de denizaltı geçişimiz olacaktı. Yine olacak. Artık özel sektör ile kamu işbirliği alanlarını genişletme zamanı gelmiştir. Çünkü kamu kaynakları sınırlıdır. Özel sektörü işin içine daha fazla sokmak lazım. Bunu da bu kültürü öğrenmiş, benimsemiş, uygulamış yöneticiler yapabilir. İzmir maalesef vizyonsuzluktan, bazı konularda geç kaldı. Örneğin; Göztepe'de ve Alsancak'ta stadyum varken Karşıyaka’da yok. İnat ettiler ancak şimdi pişmanlar." diye konuştu.

        ‘AKIL TERİ, ALIN TERİNDEN DAHA ÇOK ÖNEMLİ HALE GELDİ’

        Türkiye'nin ve dünyanın içinde bulunduğu sıkıntılı bir dönemin olduğunu aktaran Yıldırım, “Kriz yönetilir. Ama belirsizlik yönetilemiyor. Şu anda dünyada belirsizlik var. İçinde bulunduğumuz yüksek enflasyon sonucu sıkılaştırma politikaları var. Yüksek enflasyon fiyat oluşumunu da engelliyor. İş insanlarının planlamanızı da engelliyor. İnsanların iş yapmak yerine, beklemeyi tercih etmesini sebep oluyor. Bu enflasyon meselesi geçici bir meseledir. Türkiye, bölgede bütün olumsuzluklara rağmen ayakta durmayı başaran yegane ülkedir. Ayrıca bütün iş yapma alışkanlıkları değişiyor. Yapay zeka devreye giriyor. Akıl teri, alın terinden daha çok önemli hale geldi. Yenilikçi teknolojiler katma değeri yüksek üretimler, Türkiye'yi farklı bir yere taşıyacak. Bugün Türkiye'nin savunma sanayisinde sınıf atladık." ifadesine yer verdi.

        ‘İZMİR’İMİZİ YENİDEN EGE BÖLGESİ’NİN ABİSİ HALİNE GETİRECEĞİZ’

        İzmir’in tarih boyunca dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, “İzmir batının doğuya, doğunun batıya açılan kapısı olmuştur. Bu imkan ve avantajların yanı sıra eşsiz İzmir’in sanayisiyle, turizmiyle en önemlisi de 4,5 milyon nüfusuyla çok daha büyük bir potansiyel taşıdığına inanıyoruz. Bu potansiyeli birlikte çalışarak çok daha iyi yerlere taşıyacağımızdan hiç şüphem yok. Çünkü aynı efendiliğinizi, aynı gayeyi taşıdığımızı, aynı hassasiyetlere sahip olduğumuzu biliyorum. İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak çıktığım bu yolda bu toprakları sizlerle birlikte zenginliğin ve bereketin şehri haline getirmek arzusundayım. Bu süreçte özel sektörün ihtiyaçlarını biliyor, ülkemizin ticaret elçileri olarak iş insanların görüşlerine, tecrübelerine de önem veriyorum. Sadece şehrimizin değil, bölgemizin de her alanda kalkınması ve daha önce gösteremediği atılımı yaşaması için her bir insanımız gibi iş insanlarına fazlasıyla ihtiyacımız var. İzmir’imizi yeniden Ege Bölgesi’nin abisi haline hep birlikte getireceğiz. Hemşerilerimizin desteğiyle 1 Nisan'da iş başına geldiğimizde bizimle kolay anlaşacaksınız. Bize kolay ulaşacaksınız. Daima istişare halinde olacağız." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler