Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarım ve Orman İzmir İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünce, "Tarımsal Kuraklığa Karşı Tasarruflu Su Kullanımı Sempozyumu" düzenlendi.

        Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyuma, ziraat odaları, sulama birlikleri, kooperatiflerden temsilciler ile yaklaşık 250 çiftçi katıldı.

        Sempozyumun moderatörlüğünü Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Şerafettin Aşık yaptı.

        Sempozyumda Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığından Murat Mengüloğlu, Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Şener Özçelik, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Handan Ataol Ölmez ve İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ali Bal, tarımsal kuraklık ve su kullanımına ilişkin bilgiler paylaştı.

        Sempozyumun, "Tarımda Tasarruflu Su Kullanma Programı" ile ulusal düzeyde başlatılan eğitim seferberliği kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının desteğiyle düzenlendiği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler