Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'in Karaburun ilçesindeki Ayıbalığı Koyu'nda, Akdeniz foklarının yaşam ve üreme alanlarına izinsiz kurulan demir iskelenin yıkımı için gerekli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.

        İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesi'ndeki Akdeniz foklarının yaşam ve üreme alanları arasında yer alan Ayıbalığı Koyu'nda kurulan demir iskelenin yıkımı için sorumlulara resmi tebligat yapıldığı belirtildi.

        Yasal sürenin tamamlanmasının ardından yıkımın gerçekleştirileceğinin aktarıldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Akdeniz foklarının yaşam ve üreme alanlarına izinsiz olarak kurulan demir iskelenin kaldırılmasına yönelik yasal ve idari süreç tarafımızdan takip edilmektedir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Karaburun Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki yazışmalar doğrultusunda yıkım sürecinin belediyemiz tarafından tamamlanması yönünde harekete geçilmiştir.

        Mülkiyeti Hazine'ye ait alandaki izinsiz demir iskelenin yıkılmasına ilişkin 3 Mayıs'ta söz konusu işlemin sorumlusu durumundaki iş yerinin yetkililerine tebligat yapılmıştır. Tebligatın ardından 15 günlük zorunlu yasal sürecin tamamlanmasıyla birlikte yıkım için konu Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'mıza iletilecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler