Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ın Kağızman ilçesinde, PKK/KCK terör örgütü adına sözde Serhat Eyaleti Çemçe-Madur bölgesinde silahlı faaliyet yürüten örgüt mensuplarıyla irtibatlı olanlara yönelik yapılan operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

        Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar devam ediyor.

        PKK/KCK terör örgütü adına sözde Serhat Eyaleti Çemçe-Madur bölgesinde silahlı faaliyet yürüten örgüt mensuplarıyla irtibatlı olan örgüt mensuplarına gıda, sağlık, tıbbi ve yaşamsal malzeme temin ederek milis/iş birlikçilik faaliyetlerinde bulundukları tespit edilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi yakalandı.

        Gözaltına alınanların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, bir şüphelinin evinden FETÖ/PDY ile iltisakı nedeniyle kapatılan yayınevlerine ait "İsyanın Şifresi Kim Hain, Kim Kahraman" ile Tevrat ve İncil'in de aralarında bulunduğu çok sayıda örgütsel kitap, ruhsatsız av tüfeği, 2 av tüfeği fişeği, bir ruhsatsız kurusıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

        Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler