Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kerem isminin anlamı nedir? Kerem ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Kerem isminin analizi

        Kerem ismi de anlamı merak edilen bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu’nun son yayınladığı rapora göre Kerem ismi ülkemizdeki en yaygın erkek isimleri arasında yer almaktadır. Kerem isminin anlamı, Kerem ne demek, Kerem Kuran’da geçiyor mu, Kerem isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Kerem İsminin Anlamı

        İsim koyma hususunda en önemli detaylardan biri olarak ismin anlamı ön plana çıkmaktadır. Koyulacak ismin kökeni, anlamı ve telaffuzu ismin seçilmesinde belirleyici rol üstlenmektedir. Anne ve baba adayları da genellikle bu detaylara dikkat etmektedir. Bir ömür boyu çocuğunun taşıyacağı bu ismin anlamlı ve özel olması için titizlikle yaklaşmaktadırlar. Kerem ismi de toplum genelinde yaygın olarak kullanılan bir erkek adıdır. İsim arayışında olan anne ve babaların ilgisini dikkatini çeken bir isimdir. Hem kulağa hoş gelmesi hem de güzel anlamlara sahip olması sebebiyle tercih edilmektedir. Kerem ismi birden fazla anlama sahip olan bir isimdir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Kerem isminin anlamları:

        REKLAM
        • Soyluluk, ululuk, büyüklük, asalet.
        • Bağış olarak verme, iyilik, cömertlik, eli açıklık, lütuf.

        Kerem Ne Demek?

        Bir ismin anlamı en az telaffuzu kadar dikkat edilen bir detaydır. İsmin derin anlamlar içermesi ve pozitif özellikleri yansıtması çoğu zaman tercih sebebidir. Kimi isimlerin anlamları içerisinde negatif özellikler yer alabilir. Ebeveynler bu sebeple isim anlamlarını araştırırken ince eleyip sık dokumaktadır. Kerem ismi birbirinden güzel anlamlara sahip olan bir isimdir. Arapça kökenli bu isim; soyluluk, asalet anlamlarını taşımaktadır. Aynı zamanda bağış olarak verilen, eli açıklık ve cömertlik anlamlarına da sahiptir.

        Kerem Kuran’da Geçiyor Mu?

        Kimi ebeveynler çocuklarına isim koyma konusunda Türkçe kökenli isimler üzerinden giderken kimileri Arapça ya da Farsça isim arayışlarına yönelmektedir. Bazı ebeveynlerin dikkat ettiği bir hususta ismin kutsal kitabımızda yer alıp almadığıdır. Kimileri bu noktadan hareket ederek kutsal kitabımızda yer alan isimlere yönelmektedir. Kerem isminin Kuran’ı Kerim’de geçip geçmediği de bu ismi çocuğuna koymayı düşünenler tarafından oldukça merak edilmektedir. Kerem ismi Kur'an-ı Kerim'de (İsra Suresi 70. Ayet) geçmektedir. Bazı devlet ve din adamlarının eski zamanlarda bu ismi taşıdığı görülebilmektedir. Kerem ismini koymak caizdir. Bu sebeple gönül rahatlığıyla bu ismi çocuğunuza koyabilirsiniz.

        Kerem İsminin Analizi Nedir?

        Özellikle son yıllarda sık sık karşımıza çıkan isim analizleri karakterimiz hakkında ipucu vermektedir. Çocuğuna bir isim belirleyen ebeveynler genellikle isim analizi konusunu da araştırmaktadır. İsim analiziyle birlikte o isim hakkında iyi ya da kötü izlenimler elde edebilmektedirler. Bu sebeple isim analizleri isim koyma konusunda belirleyici olabilmektedir. Kerem isminin isim analizi de çok merak edilen ve araştırılan konulardan biridir. Bu ismi çocuğuna koymaya hazırlanan ebeveynler tarafından sıklıkla araştırılmaktadır.

        Bu isme sahip olan bireyler genellikle hayatın her alanında başarı gösterirler. Ruhsal dünyasının ise bir miktar karışık olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebeple de mutlu bir olay karşısında hüzünlü bir ruh haline bürünebilirler. Karar verme konusunda net bir duruşa sahip değildirler. Olaylara tereddütle yaklaşırlar. Yüksek zekâ seviyeleri sayesinde atıldıkları her işi başarıyla sonlandırırlar. Ticaret konusunda da yetenekli olduklarını söyleyebiliriz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ