KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Elon Musk

Elon Musk, 28 Haziran 1971 tarihinde Güney Afrika'nın başkenti Pretoria şehrinde dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlarda kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi. 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar adlı uzay oyununu yaklaşık 500 dolara sattı ve böylece ilk yazılım satışını gerçekleştirdi.

Pretoria Boys High School'dan mezun olduktan sonra 1988'de henüz 17 yaşındayken Güney Afrika ordusunda asker olmamak için evden ayrıldı ve ABD'ye taşınmak istiyordu.

1992'de Queen's University’de iki yıl geçirdikten sonra, University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için Kanada’dan ayrıldı. The Wharton School of the University of Pennsylvania’da anadalını seçti ve Ekonomi alanında lisans diploması aldı.

Aynı zamanda University of Pennsylvania, School of Arts and Sciences’dan da, Fizik alanında yan dal diploması aldı. Daha sonra Uygulamalı Fizik ve Malzeme Bilimi alanında doktora yapmak için Kaliforniya’nın Silikon Vadisi bölgesine taşındı. Ancak doktorayı tamamlamadı.

1999 yılında PayPal'ın ortak kuruculuğunu, 2002'de SpaceX'in kuruculuğunu, 2003'te Tesla Motors'un kurucu ortaklığını yaptı.

Elon Musk Haberleri