Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi Karamürsel Alp Konferans Salonu’nda gerçekleşen programlar Azerbaycanlı Gazeteci Yazar Kebuter Hakverdi Edebiyatta Kadın Kahramanlar üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Hakverdi, 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesinde, 20 Ocak 1990 tarihinde gerçekleşen Bakü Katliamı’nın aklına geldiğini belirtti.

        Söyleşide konuşan Gazeteci Yazar Hakverdi, "Dünyadaki olaylar önce edebiyata sonra da sinemaya aktarılır. Ben savaş edebiyatında kadın kahramanların üzerine çalışıyorum. Hocalı’da bir sabahta yüzlerce insanı katlettiler. Ermeniler özellikle aşağılayıcı bir tarzda rehin aldıkları insanları öldürdü. Ermeniler özellikle kadınları öldürmüşlerdir. Hocalı’da 6 aylık abluka döneminde bir dönemde yüzlerce insan öldürüldü. Hocalı’da 15 bine yakın kadın, yaşlı ve çocuk rehin götürüldü’’ dedi.

        15 Temmuz Darbe Girişimi olduğunda İstanbul’da olduğunu söyleyen Hakverdi, o akşam aklına 20 Ocak Bakü Katliamı geldiğini belirtti. Hakverdi, “Kendi kendime dedim ki, Allah’ım ben sürekli aynı kaderi mi yaşayacağım? 15 Temmuz’da sokağa çıktım baktım ki insanlar vatanına ülkesine sahip çıkıyor Allah’a şükrettim. Biz Azerbaycan’da Ermeni ile savaşıyoruz siz burada FETÖ ile savaşıyorsunuz” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler