Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS ne zaman? (2018) KPSS sınav tarihi belli mi?

        Memur olmak için milyonlarca adayın katıldığı ve ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için adaylar sıkı çalışmaya devam ediyor. Sınavı bekleyen milyonlarca aday, internet üzerinde "KPSS ne zaman?" ve "2018 KPSS tarihi" aramalarını yapıyor. Peki 2018 yılında KPSS ne zaman yapılacak? KPSS sınav tarihi belli oldu mu? İşte detaylar...

        2018 YILINDA KPSS NE ZAMAN?

        Bilindiği üzere ÖSYM tarafından uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile birlikte memur olmak isteyen adayların bilgisi test ediliyor ve sınavı geçen adaylar memur olabilmeye hak kazanıyor. Sınavı dört gözle bekleyen milyonlarca vatandaş, bir yandan sınava hazırlanırken bir yandan da sınavın ne zaman yapılacağını araştırıyor.

        REKLAM

        İnternet üzerinde sık sık "KPSS ne zaman?" ve "2018 KPSS tarihi" aramalarını yapan vatandaşlar, dört gözle sınavın yapılacağı tarihi bekliyor. KPSS tarihi ise ÖSYM'nin sınav takviminde henüz paylaşılmadı.

        Yapılan tahminlere göre; 2018 yılında KPSS'ninGenel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sınavları Mayıs ayında, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavının ise Temmuz ayında yapılacağı tahmin ediliyor.

        KPSS lisans sınavı Mayıs ayında, KPSS önlisans sınavı, Ekim ayında, KPSS ortaöğretim sınavı Kasım ayında yapılması bekleniliyor.

        KPSS ATAMALARI NASIL YAPILIR?

        Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçinYapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

        Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

        a) A Grubu Kadrolar;Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genelmüdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

        b) B Grubu Kadrolar;kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genelve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefaletsandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlıdöner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olanmeslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerineatama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ